De AfterShokz OpenComm Review

AfterShokz OpenComm Review

Daar is ie dan eindelijk! Dat was mijn eerste reactie aangezien de AfterShokz OpenComm al enkele maanden in de Verenigde Staten en Canada te koop is. Je hoort het goed, AfterShokz heeft nóg een nieuw model op de markt gebracht. Na de AfterShokz OpenMove nog niet zo lang geleden. Dit keer betreft het een koptelefoon met microfoon! Een heuse skype headset of meeting headset of whatever you want to call it! Ideaal in deze tijden van corona waarin thuiswerk meer de norm dan de uitzondering is. En eerlijk, ik zie dit in de nabije en ook verre toekomst niet meteen veranderen. Zelfs wanneer we Covid hebben overwonnen. De AfterShokz OpenComm heeft dus heel wat troeven om mee uit te pakken. Tijd voor een uitgebreide en eerlijke AfterShokz OpenComm Review

De AfterShokz OpenComm Review

Dankzij corona, nu is dankzij misschien het verkeerde woord, was het vrij eenvoudig om deze draadloze headset met microfoon te testen. Mijn agenda bulkt tegenwoordig immers uit van de online vergaderingen, Skype meetings en Zoom afspraakjes.

AfterShokz OpenComm Review : draadloze Bluetooth koptelefoon met microfoon
AfterShokz OpenComm Review : draadloze Bluetooth koptelefoon met microfoon

De batterij

Op 1 dag tijd was ik dus in staat om de OpenComm maar liefst 4 maal te testen. Wat trouwens meteen bewijst dat je met 1 laadbeurt makkelijk de dag doorkomt. Tussendoor gebruikte ik hem bovendien ook nog voor wat muziek. 10 uur aan een stuk en dat zonder problemen. Om de bluetooth headset met microfoon helemaal tot het uiterste te drijven, liet ik hem nadien ook nog enkele uren muziek draaien en wist ik zo de 12 uur te halen. Op deze manier was ik in staat om de door AfterShokz beloofde 16 uur aan spreektijd en 8 uur aan luistertijd te halen (bij mij was het immers een mix). Test geslaagd! Is je koptelefoon toch leeg dan is 5 minuten snelladen voldoende om al 2 uur verder te kunnen. Leuk extraatje voor last-minute situaties!

De OpenComm opladen

Het geluid

Belangrijk bij het houden van meetings is dat iedereen jou goed hoort en dat jij iedereen goed kunt horen. Over beide zaken kan ik weinig negatief zeggen. Het geluid van mijn collega’s klonk super en ook ik was duidelijk te horen. Ik heb bovendien een test met achtergrond gedaan en daaruit bleek dat deze koptelefoon met microfoon uitblinkt in het onderdrukken van achtergrondgeluid, het zogenaamde noise cancelling. Mijn vrouw maakte bewust, niet tijdens een officiële meeting natuurlijk, heel wat geluid. De partij aan de andere zijde hoorde hier echter amper iets van. Met verve geslaagd!

Klein minpuntje is dat je jezelf moet muten/unmuten door zowel de volumeknop – als volumeknop + samen 2 seconden in te drukken. Dat is even gewoon worden. Bij vele andere meeting headsets wordt het geluid automatisch gemute als de microfoon wordt weggeklapt. Bij de bone conduction OpenComm is dit niet het geval.

Ik heb ook een aantal keer naar muziek geluisterd en dat klinkt gewoon goed! En telefoneren, telefoontjes opnemen en maken, is een fluitje van een cent.

Het draagcomfort

Wat voor mij ook belangrijk is bij het dragen van een skype headset is het draagcomfort. Ik herinner me nog de koptelefoons die je om de haverklap moest bijstellen. Je kent ze wel, die met hun verschuifbare frame. Een ware ramp! Of de headsets met de allesbehalve smakelijke foam rondom de microfoon. Aangezien ik mijn microfoon bijna de ganse draag, moet ie goed zitten. Ik had al zeer goede ervaringen met de Aeropex en de AfterShokz OpenComm trekt deze lijn gewoon door. Het draagcomfort is subliem!!! Ik kan niet anders zeggen. Geen draden, niets afstellen, geen koptelefoon die afzakt, geen lastige oordopjes,… Eerder deze week moest mijn vrouw me er zelfs op wijzen dat ik bij het avondeten mijn bluetooth headset met microfoon nog aan had. Een zeer sterk punt dus van de OpenComm!

De AfterShokz OpenComm draag je gewoon heel de dag door
De AfterShokz OpenComm draag je gewoon heel de dag door

Bone Conduction of Beengeleiding

Ook deze headset van AfterShokz maakt gebruik van de gepatenteerde technologie bone conduction of beengeleiding. Het is een technologie waarmee AfterShokz al jaren en op al haar koptelefoons succes boekt. Het is dan ook de marktleider binnen dit segment. Bij bone conduction blijven de oren vrij en wordt het geluid via je beenderen naar het binnenoor gestuurd. Er zitten dus geen dopjes in je oren of over je oren.

Wil je graag meer weten over de technologie lees dan: Wat is bone conduction?

De AfterShokz OpenComm vs de Aeropex

Vele mensen zullen zich misschien afvragen: “Maar de Aeropex en de andere hoofdtelefoons van AfterShokz hebben toch ook al een noise cancelling microfoons waarmee je kunt bellen of meetings mee kunt bijwonen?” inderdaad, dat klopt. Toch gaat de OpenComm nog een stapje verder waardoor ie helemaal op Zoom meetings, skype vergaderingen en andere virtuele bijeenkomsten gericht is.

Zo viel het mij tijdens de AfterShokz OpenComm vs Aeropex test meteen op dat de noise cancelling functie veel beter werkt. Testpersoon ‘mijn vrouw’ maakte opzettelijk veel lawaai terwijl ik in gesprek was met een collega. De persoon aan de andere kant van de lijn hoorde bij de Aeropex nog wel wat van het lawaai terwijl dit bij de OpenComm bijna nihil was. De OpenComm bluetooth koptelefoon met microfoon is in staat om achtergrondgeluid veel beter weg te filteren en de focus te leggen op wat er gezegd wordt. Alles klonk helder en duidelijk, zelfs tijdens een kakofonie van geluiden en gesprekken.  Omdat de microfoon zich ook iets dichter bij de mond bevindt, was mijn eigen stem ook duidelijker wanneer er heel wat achtergrondgeluid was.

Noise cancelling of ruisonderdrukkend betekent het wegfilteren van achtergrondgeluiden zodat de focus op het gezegde van de spreker en de ontvanger ligt.

Meer te weten komen over de Aeropex? Lees dan hier onze uitgebreide Aeropex review en ontdek ook die andere nieuwkomer de OpenMove.

AfterShokz OpenComm draadloze bluetooth headset met microfoon
AfterShokz OpenComm draadloze bluetooth headset met microfoon

Voordelen en nadelen van de bone conduction bluetooth koptelefoon met microfoon

Geen AfterShokz OpenComm review zonder de voor- en nadelen even op een rij te zetten.

Pros

 • Uitzonderlijk goede noise cancelling microfoon
 • Bone conduction: De oren blijven open. Collega’s kunnen je niet meer ongewild benaderen, je houdt voeling met de buitenwereld, je hoort nog steeds je deurbel, je bent je bewust van je omgeving tijdens bijvoorbeeld het rijden en ga zo maar door.
 • Mogelijkheid tot het beluisteren van muziek of podcasts
 • Perfect voor Zoom Meetings, Skype Meetings, online gesprekken met collega’s,…
 • Wegklapbare microfoon
 • Mute/Unmute functie
 • Mooi geluid
 • 16 uur spreektijd en 8 uur luistertijd na 1 oplaadbeurt
 • 5 minuten snelladen biedt je 2 uur spreektijd
 • Ergonomisch draagcomfort: je voelt bijna niet dat je een koptelefoon met microfoon draagt.

Cons

 • Een klein nadeel vind ik dat het wegklappen van de microfoon je niet automatisch op mute zet. Je moet hiervoor enkele knoppen indrukken. Na een tijdje ben je dit wel gewoon.
 • Sommige mensen willen liever niets van hun omgeving horen. (Je zou in dat geval eventueel de meegeleverde oordopjes kunnen gebruiken)

De AfterShokz OpenComm Review Conclusie

Ben ik een gelukkig man met deze bluetooth koptelefoon? Ja, dat ben ik zeker. Ik gebruik deze Bluetooth koptelefoon met microfoon nu bijna dagelijks voor mijn Zoom en Skype Business meetings. Soms vergeet ik hem zelfs af te zetten. Gebruik je hem ook om mee te sporten? Ik heb het wel een keertje geprobeerd, maar daar is deze OpenComm niet echt voor gemaakt. Het kan in principe wel, maar geef mij maar de AfterShokz Aeropex dan. Om achter je bureau naar muziek te luisteren, is hij wel perfect. Het geluid is niet uitzonderlijk, maar wel gewoon mooi en dynamisch genoeg voor mij. Al bij al een zeer positieve ervaring en dan vooral omwille van het heldere overbrengen van mijn stem, de uitzonderlijk goede ruisonderdrukking (noise cancelling) en het draagcomfort. Een echte aanrader voor al wie op zoek is naar een bone conduction Skype headset of beter gezegd een draadloze headset met microfoon.

Zo, dit was mijn persoonlijke AfterShokz OpenComm Review. Hopelijk is alles duidelijk en mocht je toch nog vragen hebben, dan staan we bij Beats and Bones natuurlijk altijd klaar om deze te beantwoorden.

AfterShokz OpenComm Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *