AfterShokz Aeropex Review

AfterShokz Aeropex Review

Er zijn zo van die zaken waar je al weken naar uitkijkt en als het moment dan daar is, kan je geluk niet op. Voor de ene is dit het begin van de vakantie terwijl het voor de andere de levering van zijn of haar nieuwe wagen is. Voor mij was het in dit geval een grote zwarte doos met de zilveren letters AfterShokz! Al maanden was ik op deze doos aan het wachten en ik kon wel een gat in de lucht springen toen de koerier het pakket eindelijk aan mij overhandigde. Deze mystieke zwarte doos bevatte namelijk de langverwachte AfterShokz Aeropex. De Aeropex zou, als mijn review dat bevestigd, de sensationele opvolger van de AfterShokz Trekz Air moeten worden. Niet voor niets is deze volgende generatie van bone conduction koptelefoons het resultaat van jarenlang testen, innovatieve vernieuwingen en het in acht nemen van commentaren en verbeterpunten van de gebruikers van de Air. Dit zou van de AfterShokz Aeropex een koptelefoon moeten maken die minder weegt, een betere geluidskwaliteit heeft, minder geluidslekkage heeft, een betere batterij bezit,… Een lang lijstje van verbeteringen waar AfterShokz in haar promotiecampagne graag mee uitpakt. Maar werden de woorden van AfterShokz wel in daden omgezet? Time to test! Wij gingen op onderzoek uit en onderwierpen de Aeropex met een kritische blik aan onze grondige tests en analyses; onze AfterShokz Aeropex review.

Profiteer nu nog steeds van onze Lentepromo met AfterShokz Deals en Kortingen. 20% korting op de AfterShokz Aeropex + gratis verzending!!

aftershokz aeropex hardlopen
aftershokz aeropex hardlopen

De geschiedenis van AfterShokz

De AfterShokz Aeropex moet het nieuwe paradepaardje van AfterShokz worden, maar het is lang niet de enige mijkpaal in de ondertussen al lange geschiedenis van het Amerikaanse merk. AfterShokz ontwerpt ondertussen al 7 jaar lang bone conduction koptelefoons en mag de marktleider binnen deze markt genoemd worden. Het begon allemaal in New York in 2011 met de oprichting van het bedrijf en niet veel later de lancering van hun eerste bone conduction koptelefoon; de Sportz M1. Het ging om een hoofdtelefoon met draad die wel meteen de 2012 Wall Street Annual Tech Innovation Award wist binnen te halen. Meteen een schot in de roos dus! Een jaar later dan was er de lancering van de eerste draadloze beengeleiding koptelefoon de Bluez en van de opvolger van de M1, de Sportz M2. Deze twee hoofdtelefoons vormen belangrijke stappen in het ontwikkelingsproces en de optimalisering van de bone conduction technologie. Ook zij haalden met de 2013 CES Tech Innovation Award en de Edison Award twee zeer belangrijke prijzen binnen.

Ondanks dat ze in de eerste jaren al heel wat prijzen wisten binnen te halen, kan 2015 als het echte jaar van de doorbraak voor AfterShokz beschouwd worden. Dit jaar kwam de Bluez 2 op de markt. De Bluez 2 bevatte bone conduction technologie die vandaag de dag nog steeds de basis vormt van de huidige koptelefoons. Met een welverdiende US Industrial Design Excellence Award werd dit product terecht in de bloemetjes gezet.

De volgende belangrijke stap dan richting de Aeropex was het ontwerp en de productie van de alom bekende AfterShokz Trekz Titanium die in 2016 het levenslicht zag. Met dit model werden grote stappen gezet wat betreft draagcomfort door het frame met rubber en titanium uit te rusten. Ook de kwaliteit van het geluid werd aanzienlijk verbeterd. Dit resulteerde in de gegeerde Red Dot Award en de bekende Good Design Award.

2 jaar later dan kwam een van mij grote favorieten op de markt: de AfterShokz Trekz Air. Deze beengeleiding hoofdtelefoon is me ondertussen al 1,5 jaar van trouwe dienst geweest. Zonder ook maar 1 moment te falen. Het was ook de Trekz Air die AfterShokz internationale bekendheid gaf in binnen- en buitenland en bij de grootste atleten ter wereld. Een uitzonderlijk draagcomfort, een vedergewicht, een goede geluidskwaliteit, een ultieme duurzaamheid,… zijn maar enkele van de eigenschappen die de AfterShokz Trekz Air voor mij persoonlijk met voorsprong de beste bone conduction kopetelfoon van het moment maken. Maar aan alle mooie sprookjes komt een einde. Hopelijk betekent het einde in dit geval het begin van een nieuw mooi sprookje met de AfterShokz Aeropex. Wij zijn alvast heel benieuwd of de Aeropex het succes van de Air kan evenaren. Maar laten we in deze AfterShokz Aeropex review eerst nog eens even de technologie bone conduction of beengeleiding onder de loep nemen.

Wat is bone conduction of beengeleiding?

Moest je ondertussen nog niet vertrouwd zijn met de technologie die als bone conduction of beengeleiding door het leven gaat, dan leggen we het graag nog een keertje uit. Bone conduction kent zijn oorsprong in de militaire en medische middens. De technologie werd binnen deze domeinen ingeschakeld als communicatiemiddel. Zo liet het soldaten toe om op missie zowel hun omgeving te horen als om instructies te krijgen. Het grote publiek was op dat moment, we spreken over de tweede helft van de 20ste eeuw, nog helemaal niet vertrouwd met beengeleiding. Pas begin deze eeuw begon de technologie ook geleidelijk aan haar weg naar de commerciële markt te vinden. Zo vinden we bone conduction niet alleen op hoofdtelefoons en zonnebrillen, maar ook in heel wat oorapparaten.

Bone conduction is een geluidstechnologie waarbij geluid niet via het buitenoor naar de hersenen wordt gestuurd maar wel via de beenderen in je schedel. Bij de hoofdtelefoons van AfterShokz gebeurt dit bijvoorbeeld via de kaakbeenderen. Kleine vibraties wordt via de beenderen naar het middenoor en zo naar het binnenoor en de hersenen gestuurd. Het zijn de hersenen die deze kleine vibraties vervolgens als geluid zullen herkennen. Het mag dan wel een heel innovatieve technologie lijken, voor veel mensen klinkt het zelfs futuristisch, maar dat is het eigenlijk niet. Zo werd beengeleiding ook al honderden jaren geleden door niemand minder dan componist Beethoven gebruikt. Doof als hij was op het einde van zijn leven plaatste hij een metalen staaf tussen zijn tanden en plaatste deze op zijn piano. Op deze manier kon hij toch nog geluid ervaren. Meer informatie over de geschiedenis van bone conduction vind je hier. Daarnaast schreven we eerder ook al een blogartikel over de voordelen van bone conduction.

Het feit dat beengeleiding hoofdtelefoons zogenaamde open-ear hoofdtelefoons zijn, maakt hen ideaal voor buitensporters omdat ze zich zo bewust blijven van hun omgeving. Denk maar aan fietsers die aankomende wagens kunnen horen of klimmers die instructies van hun collega’s kunnen opvolgen. Spijtig zijn en waren er naast AfterShokz nog heel wat andere merken die zogenaamd bone conduction aanbieden, maar in werkelijkheid de naam beengeleiding oneer aandoen. Zij zorgen voor een bij sommige mensen geruïneerde bone conduction reputatie. Desondanks deze twijfels wist AfterShokz toch koptelefoons op de markt te brengen die ook door de grootste en bekendste atleten op deze planeet gewaardeerd worden. Het is grotendeels dankzij hun onderzoek en dankzij de continue feedback die ze vragen aan lopers, zwemmers, fietsers en andere sporters dat bone conduction koptelefoons een markt op zich zijn geworden. In Amerika bijvoorbeeld bestaat 37% van de verkochte elektronica in loopwinkels uit bone conduction hoofdtelefoons. Daarnaast is AfterShokz het sterkst groeiende draadloze koptelefoonmerk in de Verenigde Staten. In 2018 verkocht het merk maar liefst 1.5 miljoen stuks. Om je maar een idee te geven van de populariteit.

Het mysterie van de zwarte doos

Daar staat ze dan… een mysterieuze zwarte doos! De zilveren letters glinsteren alsof was het een ware piratenschat. De zwarte doos die ik heb ontvangen is een zogenaamde reviewersdoos (dus verwacht geen gelijkaardige doos als je er eentje bestelt) maar toch benadrukt AfterShokz hiermee haar oog voor detail. Bij het openen van de zwarte doos ontdekte ik meteen een flashy reviewerfolder met allerhande technische details over de specificaties van de Aeropex. Ondanks deze folder en de leuke extraatjes voor een reviewer zoals ik, benadrukte AfterShokz wel via mail dat ze een eerlijke review wilden. Geen probleem! Er worden geen instructies gegeven, beloftes gemaakt of extraatjes beloofd als je een goede review zou schrijven. In de zwarte doos zit zelfs een briefje waarop nogmaals expliciet wordt gevraagd om een eerlijke review te schrijven en alle opmerkingen met AfterShokz en de AfterShokz-gemeenschap (sociale media) te delen.

En dan is er natuurlijk de doos in de doos. Daar waar het echte avontuur en hopelijk de echte magie zullen starten. Ik heb het natuurlijk over het AfterShokz Aeropex doosjes dat iedere besteller zal ontvangen. Het gaat om een stevige doos, net zoals bij de AfterShokz Trekz Air. Wel verschillend is dat je de doos kunt openvouwen en dat zich een prachtig landschap met enkele lopers ontvouwt. Onder het laatste laagje zit dan de eigenlijke parel; de AfterShokz Aeropex. De koptelefoon zit stevig vast zoals je van een juweeltje mag verwachten. Onder de Aeropex zit een verborgen ruimte met alle accessoires en de handleiding. (Zie hoofdstuk Accesssoires)

Al bij al een mooie start, maar van een AfterShokz Aeropex review verwacht je natuurlijk meer. Here we go!

De Aeropex Accessoires

Elke AfterShokz Aeropex wordt met een standaard aantal accessoires geleverd. Om een of andere reden ontvang ik twee laadkabels. Geen idee of dit de bedoeling is. Voor de zekerheid zal ik het eens navragen bij AfterShokz. Een klein overzicht van wat je in de doos mag verwachten:

  • Twee laadkabels
  • Een handleiding
  • Een kaartje met daarop de garantiegegevens (2 jaar garantie)
  • 2 oordopjes. Deze worden standaard bij alle koptelefoons bijgeleverd voor zeer rumoerige omstandigheden.
  • En opbergzakje met een magnetische sluiting.

Het materiaal en het design

Bij het losmaken van de AfterShokz Aeropex zie ik meteen het afgeronde design van de ‘oortjes’ zelf. Bij de Trekz Air hadden deze nog een hoekige, kubistische vorm. Ook valt me meteen op dat de LeakSlayer gaatjes verdwenen zijn. Hierdoor ziet de Aeropex er eenvoudiger maar ook gestroomlijnder uit. Deze modernere look bevalt mij wel. In het frame zelf zit niet veel verschil. Enkel het gedeelte om op te laden is ook anders. In plaats van een mini-USB werkt het opladen bij de Aeropex nu immers via een magnetisch systeem. Dit ook om de waterdichtheid te garanderen.

AfterShokz Aeropex Design
AfterShokz Aeropex Design

Als ik de Aeropex op mijn hand leg, voel ik pas echt wat voor een lichtgewicht ze hebben ontwikkeld. Noem het gerust een pluimgewicht. Bij AfterShokz hebben ze de Aeropex maar liefst 30% kleiner (de transductoren) en 15% lichter gemaakt… waardoor het gewicht nog verder gezakt is van 30 naar 26 gram. Bij het plaatsen op mijn hoofd voelde ik meteen een aangenaam gevoel, een gevoel van comfort en stabiliteit ook. Lees zeker ook eens het hoofdstuk ‘gebruik in de praktijk’ waar we onze ervaringen tijdens het lopen en fietsen delen. Ik zal de koptelefoon de komende weken ook wat langer testen (ook eens 8 uur aan een stuk) en deze bevindingen later met jullie delen.

De batterij

Momenteel heb ik de batterij nog geen 8 uur aan een stuk tijdens het fietsen kunnen testen. Sowieso zal ik dit later doen en mijn bevindingen aan de AfterShokz Aeropex review toevoegen. Maar wat ik wel al heb gedaan, is de hoofdtelefoon zo lang mogelijk muziek laten spelen om zo de levensduur van de batterij te testen. AfterShokz belooft zelf 8 uur continue muziek en deze belofte komt de Aeropex ook na. Mijn AfterShokz Aeropex was namelijk in staat om zonder herladen 8 uur en 21 minuten continu muziek te spelen. Test geslaagd! Opmerkelijk eigenlijk wel als je de batterij van de Aeropex bekijkt. De batterij is namelijk de kleinste AfterShokz batterij ooit. De gebruikte Aeropex transductor is echter krachtiger maar verbruikt toch minder energie. Daarnaast wordt er in deze bone conduction koptelefoon ook een nieuwe chip gebruikt die de energieconsumptie door Bluetooth verlaagt. Nog positief is dat een volledige herlaadbeurt mij 1 uur en 56 minuten kostte, terwijl AfterShokz over 2 uur spreekt voor een volledige herlaadbeurt.

Geluidskwaliteit

En dan nu… music maestro! Geen AfterShokz Aeropex Review zonder een test van het geluid! I’ll be watching you van Lea Rue mag al eerste door de vibrerende transducers van mijn Aeropex schallen. En al meteen valt mij het kristalheldere geluid op! En waar zijn die vibraties gebleven?! De AfterShokz Aeropex heeft een hoger gebruik van het magnetisch veld en dat resulteert in een opmerkelijke verbetering van het geluid. Mijn schoonbroer, een muziekliefhebber pur sang en ook eigenaar van de Trekz Air en enkele Bose hoofdtelefoons, wilde ook weleens zijn ongezouten mening geven. Naar zijn mening evenaart de geluidskwaliteit deze van de klassieke oordopjes en durft hij zelfs zeggen dat ze beter zijn. Ik echter blijf eerder bescheiden en ben al bijzonder blij met de evenaring. Zowel het hoge als het lage frequentiebereik klinken bijzonder goed.  Geslaagd onderdeel van deze AfterShokz Aeropex review dus!

Wat betreft het geluid herinner ik mij nog twee andere opmerkingen die mensen soms gaven bij het gebruik van vorige AfterShokz-modellen: het gebrek aan bass en de zachte vibraties tegen het oor. Aangezien een bas standaard voor vibraties zorgt, heeft AfterShokz dit aspect op een bijzondere wijze aangepakt. De afgelopen jaren heb ik heel wat verschillende bone conduction hoofdtelefoons getest en het eerste wat ik merk aan de AfterShokz Aeropex is… hoor ik nu meer bas, maar voel ik minder vibratie?! Omdat mijn gevoel soms weleens fout kan zijn (ik ben ook maar menselijk), was het tijd om de professionele hulp van mijn vrouw in te roepen. Gelukkig voor mij bevestigt ze meteen mijn gevoel. Hoe wist AfterShokz dit te realiseren? Tijdens mijn diepgaande onderzoek naar de innovaties van deze hoofdtelefoon stoot ik op een opmerkelijke verbetering van de transducer (het deeltje dat op je kaakbeenderen rust en dat de eigenlijke vibraties doorstuurt). AfterShokz heeft de positie van deze transducers namelijk aangepast. In de Aeropex staan de transducers in een hoek van 30° ten opzichte van het gezicht terwijl de transducers bij de vorige modellen recht tegen het aangezicht stonden. Deze kleine verandering maakt echter een wereld van verschil. Op deze manier heeft de transducer meer ruimte om te trillen en bas te produceren terwijl er toch minder trillingen optreden. Een welgekomen en zeer gewaardeerde verbetering! Naar mijn mening zou deze verbetering ook de echte muziekliefhebbers over de streep kunnen trekken!

verbeterde positie transducer
verbeterde positie transducer

Tot op heden heb ik nog geen in-ear of over-ear oortjes gehad die dezelfde geluidskwaliteit leverden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de afgelopen jaren maar weinig van deze oortjes heb gedragen. Naar mijn mening is de geluidskwaliteit van de AfterShokz Aeropex echter een schot in de roos!

Oh ja, voor ik het vergeet, er is ook nog het lekken van geluid dat bij sommige beengeleiding hoofdtelefoons een probleem vormt. Bij de Aeropex lekt er amper geluid, zelfs bij een hoog volume. AfterShokz meldt in haar boekje ook dat ze het geluidsverlies met wel 50% wisten te verminderen t.o.v. van de Air. Dit valt natuurlijk heel moeilijk te testen, maar puur afgaande op mijn gevoel zou dit kunnen kloppen.

Is de AfterShokz Aeropex echt waterdicht?

Dit onderdeel van een review is altijd mijn minst favoriete onderdeel. Het testen van waterdichtheid is bij mij immers steeds met enige aarzeling en voorzichtigheid. Ik weet nog dat ik mijn Huawei P20 Pro voor de eerste maal wilde onderdompelen bij wijze van test… op het eerste zicht zijn deze toestellen namelijk niet gemaakt voor een zwembeurt, maar waterdicht is natuurlijk waterdicht. En dat moet getest worden! Enkele seconden later is de wastafel met water gevuld en neemt mijn AfterShokz Aeropex zijn eerste duik. 45 minuten later neem ik hem weer uit het water en probeer ik enkele liedjes. Alles klinkt zoals voordien en dat zonder problemen. Het opladen nadien loopt ook van een leien dakje. Is het oplaadgedeelte trouwens nog nat dan heeft het toestel ook een alarm dat je hiervoor waarschuwt als je wilt gaan opladen.

Waterdichte Aeropex Test
Waterdichte Aeropex Test

Gebruik in de praktijk

Een cruciaal onderdeel van de AfterShokz Aeropex review is natuurlijk de test in de praktijk. Mijn AfterShokz Aeropex mag je op dit moment ‘zo goed als nieuw’ noemen. Gloednieuw niet meer omdat we hem ondertussen al twee keer in de praktijk hebben gebruikt. Altijd leuk en interessant om ook deze ervaring met jullie te delen. Allereerst heb ik hem tijdens een van mijn fietstrainingen (3 uur aan een stuk) gebruikt en vervolgens heeft mijn vrouw hem tijdens het hardlopen (15 kilometer gebruikt).

We hebben ondertussen al ongeveer 10 verschillende bone conduction koptelefoons in de praktijk getest en de Aeropex steekt er met kop een schouders bovenuit. Het blijft ons verbazen hoe AfterShokz er elke keer weer in slaagt om ons aangenaam te verrassen. Modellen die we ondertussen getest hebben zijn de AfterShokz Trekz Titanium, de AfterShokz Trekz Air, de AfterShokz Bluez 2, de AfterShokz Sportz Titanium, de Vidonn F1, de conduit motion, de VocalSkull Beyond 5, de Bonetalker Adder, de LF-19 en de Panasonic RPHGS-10). De Aeropex is echter zonder twijfel de beste koptelefoon van het moment met de Trekz Air op een stevige tweede plek.

De Aeropex past trouwens perfect onder een fietshelm. Op geen enkel moment was de koptelefoon vervelend of stootte hij tegen mijn helm. Ik draag altijd een fietsbril met rechte poten / veren en ook hier ondervond ik geen problemen. AfterShokz is er duidelijk in geslaagd om opnieuw een uiterst stabiel en stevig toestel te ontwerpen. De hoofdtelefoon zit stevig op het hoofd en verschuift geen centimeter tijdens het bewegen. Zels bij het trailrunnen (een hobby van mijn vrouw) en het rijden over kasseien (een hobby van mij ? )

AfterShokz Aeropex specificaties

Apparaat: AS800

Microfoon: -38 dB +/- 3dB

Bluetoothversie: Bluetooth v5.0

Compatibel met A2DP, AVRCP, HSP, HFP

Speakerbereik: 8.50hm +/-20%

Frequentie: 2402MHz~2480MHz

Draadloos bereik: 10 meter

Batterij: Li-Polymer Batterij

Continue muziek: tot 8 uur

Standby: tot 10 dagen

Laadtijd: 2 uur

Gewicht: 26 gram

Garantie: 2 jaar

Zweet/Regen/Water resistentie: IP67

De AfterShokz Aeropex kopen

De AfterShokz Aeropex zal binnenkort ook te koop zijn via de webshop van beatsandbones.com. De Aeropex is beschikbaar in 4 verschillende kleuren: Lunar Grey (Grijs), Cosmic Black (Zwart), Blue Eclipse (Blauw) en Solar Red (Rood).

aftershokz-aeropex-kleuren
aftershokz-aeropex-kleuren

Voordelen vs nadelen

Geen AfterShokz Aeropex Review zonder de voor- en nadelen even op een rijtje te zetten.

Voordelen:

  • Pluimgewicht
  • Klein maar uiterst duurzaam en flexibel
  • Zeer helder en dynamisch geluid met verbeterde bass
  • Draadloos
  • Bluetooth V5.0
  • Bijna geen geluidsverlies
  • IP67 Waterdicht (bestand tegen zweet/regen – 30 minuten onderwater, max 1 meter diep)
  • 8 uur continue muziek zonder herladen
  • Open oor technologie (bone conduction)
  • Ultiem draagcomfort

Nadelen:

  • We verwachten dat deze hoofdtelefoon zich in de hogere prijsregionen gaat nestelen. De AfterShokz is momenteel in het Verenigd Koninkrijk al voor £149.95 te koop. We verwachten bij ons dan ook een prijs van om en bij de 169 euro. Een hoge prijs, maar naar mijn mening krijg je wel waar voor je geld.
  • Mijn vrouw vindt het meegeleverde opbergzakje van de Trekz Air mooier.

Profiteer nu nog steeds van onze Lentepromo met AfterShokz Deals en Kortingen. 20% korting op de AfterShokz Aeropex + gratis verzending!!

AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Aeropex

Speciaal om jullie van dienst te zijn, schreven we een uitgebreid AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Aeropex artikel. Ontdek nu zelf de verschillen tussen deze twee topmodellen en maak de juiste keuze:

AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Aeropex

AfterShokz Aeropex review conclusie

Deze AfterShokz Aeropex review is natuurlijk maar een eerste test en een eerste indruk. Ik zal mij de komende weken en maanden nog verder onderdompelen in het AfterShokz Aeropex avontuur en ik houd jullie op de hoogte van mijn bevindingen. Zo zal ik een van de komende weken ook nog mijn ervaringen delen in verband met de 8-uren-batterij-test tijdens het fietsen, het gebruik in extreme weersomstandigheden (regen), het gebruik tijdens een korte zwembeurt,… Er valt dus nog heel wat uit te zoeken en te ontdekken. Op dit moment ben ik echter zeer tevreden met en aangenaam verrast door de Aeropex bone conduction hoofdtelefoon. Is deze koptelefoon zijn geld waard? Ik vind persoonlijk van wel. Naast het veiligheidsaspect waar zo vaak naar verwezen wordt bij beengeleiding koptelefoons, is men er voor het eerst ook echt in geslaagd om mooi geluid te leveren. Geluid dat kan concurreren met het geluid van klassieke koptelefoons.

De AfterShokz Aeropex mag dan wel tientallen euro’s duurder zijn dan haar Chinese broers en zussen zoals de Vidonn, VocalSkull en de Bonetalker, maar hij is dan ook tientallen keren beter. De Vidonn F1, VocalSkull en de BoneTalker Adder zijn goede beengeleiding koptelefoons die hun geld waard zijn, maar qua kwaliteit kunnen ze niet met de Aeropex of the Trekz Air concurreren. Aan jou natuurlijk de keuze of je een goede bone conduction koptelefoon wilt en minder wilt betalen of je een unieke koptelefoon wilt die wat meer kost. Ik heb trouwens alle Chinese modellen ook op mijn blog www.bone-conduction.com getest, mocht je hier interesse in hebben. Omdat we momenteel enkel en alleen overtuigd zijn van de kwaliteit van AfterShokz, vind je ook enkel en alleen deze modellen terug in onze webshop. Van zodra dat verandert, wordt ook onze webshop uitgebreid.

Bovendien is AfterShokz momenteel ook het enige bone conduction koptelefoonmerk dat 2 jaar garantie biedt. Een belangrijke meerwaarde vind ik!

Hopelijk hebben jullie wat aan onze AfterShokz Aeropex Review. Mochten er nog vragen zijn, contacteer ons dan gerust.

Shokz Openrun Mini

138,95

De Shokz Openrun Mini is het kleine maar sterke broertje van de Shokz Openrun Pro! Deze hoofdtelefoon bevat de gelauwerde PremiumPitch 2.0+ technologie van de AfterShokz Aeropex en voegt daar nog een snellaadfunctie en betere Bluetooth aan toe. Inderdaad, met slechts 10 minuten opladen kan je 1.5 uur genieten van deze headset! Damn yeah!

Lees meer

8 reacties op “AfterShokz Aeropex Review

    • Wim Styleman zegt:

      Hoi Iris,

      Bedankt voor je reactie. Goed nieuws… ik krijg maandag de eerste Aeropex koptelefoons binnen en dit weekend zal de Aeropex in onze webshop verschijnen. Zoals gewoonlijk zal onze prijs onder de adviesprijs van 169.95 euro liggen en je krijgt er als cadeau een gratis USB-lader bij. Ik gebruik hem nu al enkele weken en ben er supertevreden over. Mochten er nog vragen zijn dan horen we het graag 🙂

      Groeten,
      Wim van Beats and Bones

    • Wim Styleman zegt:

      Hoi Maurits,

      Bedankt voor je bericht. Het bellen via de Aeropex gaat voor mij persoonlijk prima. Ik merk op dit vlak eerlijk gezegd weinig verschil met de Trekz Air. Naar mijn gevoel is de stem van de persoon aan de andere kant van de lijn zelfs iets zachter (dan heb ik het niet over het volume maar wel over het timbre). Misschien heeft dit te maken met het feit dat de ingebouwde transducer bij de Aeropex net iets verder van het oor zit. Dat was in ieder geval mijn eerste gevoel. Ik heb hem ondertussen al een paar keer om te bellen gebruikt en dat gaat uiterst vlot met goede verstaanbaarheid voor mezelf en voor de persoon aan de andere kant van de lijn. Ik zal een kort hoofstuk mbt dit onderwerp aan mijn review toevoegen.

      Groetjes,
      Wim

  1. Miranda zegt:

    Ik heb een aeropex gewonnen, en hij bevalt me onwijs goed qua muziek luisteren en geluid. Waar ik last van heb dat ik er niet lang mee kan bellen. Na ong 20 min geeft hij al aan…charge me….hij houd het qua batterijduur nog geen 50 minuten vol. Terwijl hij batterijduur zou moeten hebben van 8 uur. Nu begrijp ik dat het mss extra batterij koste als je ook microfoon gebruikt ipv alleen het luisteren naar muziek. Maar dit is wel een heel groot verschil vind ik. Iemand ervaring hiermee of een idee waar dit aan kan liggen?

    • Reviewer Wim Styleman zegt:

      Hoi Miranda,

      Bedankt voor je bericht. Wim hier, eigenaar van Beats and Bones. Dat zou niet mogen. Normaal gezien moet de koptelefoon inderdaad 8 uur na een volledige herlaadbeurt (= 1,5 uur) meegaan, ongeacht of het nu om muziek afspelen of bellen gaat. Tot op heden heb ik hier zelf nog geen problemen mee ondervonden of heb ik ook nog geen klanten gehad met een gelijkaardig probleem. Er zou normaal een garantiekaartje in de doos moeten steken waarmee je het probleem bij Aeropex of bij de persoon/organisatie waar je de koptelefoon hebt gewonnen, kunt aanhalen. Moest dit probleem bij een van mijn klanten opduiken dan zou deze door een nieuw model vervangen worden. Wat je eventueel kunt proberen, is de koptelefoon volledig te resetten:

      Hoe reset je de AfterShokz Aeropex:

      1. Schakel de koptelefoon volledig uit.
      2. Ga in de pairing modus door de volume + knop in te drukken tot je “pairing” hoort en het LED-lampje rood/blauw gaat knipperen.
      3. Blijf 3-5 seconden tegelijkertijd op de 3 knoppen (multifunction knop, volume + knop en volume – knop) drukken tot je twee korte beeps hoort of vibraties voelt.
      4. Schakel de koptelefoon uit. De aeropex is nu gereset.
      5. Pair hem opnieuw en probeer opnieuw te bellen en de batterijduur te testen.

      Succes alvast en hopelijk vind je snel een oplossing!

      Groeten,
      Wim

  2. Stef zegt:

    De reden dat ik zelf erg geinteresseerd ben in dergelijke hoofdtelefoons, is dat ik in de voedingsmiddelenindustrie werk, en oordoppen (optoplastieken) verplicht zijn. Hierdoor is het voeren van een gesprek op de werkvloer, of een telefoongesprek, bijna onmogelijk. Ik heb een tijdje met een bose koptelefoon rondgelopen, en dat ging uitstekend, al moest het volume wel hoog staan, maar ik verstond de sprekers prima, en gek genoeg tijdens een telefoongesprek zij mij ook, dankzij de noice cancelling. Nagenoeg geen achtergrondgeluid in een erg lawaaierige omgeving! Nu is mijn vraag of dit ook aanwezig is en goed werkt op deze airopex.. De bose mag ik namelijk niet meer dragen omdat koptelefoons niet zijn toegestaan. Dit apparaatje is echter zo klein en licht dat deze prima onder mijn haarnetje past… 😉

    • Reviewer Wim Styleman zegt:

      Beste Stef,

      Bedankt voor je bericht. Ja hoor, noise cancelling is ook iets waar ze bij AfterShokz op de Aeropex rekening mee hebben gehouden. Het is zelfs zo dat er bij de accessoires van de Aeropex oordopjes zitten speciaal om in luidruchtige omgevingen te gebruiken. Ik ben niet iemand die meteen in luidruchtige omgevingen komt. Om het helemaal goed te testen, heb ik daarom net een testje met mijn vrouw gedaan. Ik heb de Aeropex opgezet en ben met mijn hoofd tegen onze droogautomaat (wasdroger) gaan staan. Deze maakt behoorlijk wat geluid tijdens het draaien in een kleine ruimte. Mijn vrouw heeft vervolgens vanuit de gang naar mij gebeld en ze hoorde niets van de droogautomaat. We hebben nadien even gewisseld en inderdaad… niets van te horen. Ik gebruik de Aeropex wel veel tijdens het sporten en bellen gaat daar ook perfect, zelfs op winderige dagen.

      Hopelijk helpt dit bij je keuze.

      Groetjes,
      Wim van Beats and Bones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *