AfterShokz Aeropex

bone conduction aeropex

Als er bone conduction nieuws te rapen valt dan is beatsandbones.com er natuurlijk als de kippen bij. Dit keer gaat het om een nieuwtje van de grootste speler op de bone conduction markt en dat is nog steeds AfterShokz. Het nieuws mag dan ook gerust groot nieuws genoemd worden. AfterShokz kondigde immers een opvolger aan voor de meest populaire en meest succesvolle bone conduction hoofdtelefoon van het moment; de AfterShokz Trekz Air. Toch wel een verrassing want de Trekz Air deed het nog altijd goed en ik vind hem persoonlijk perfect. Maar voor AfterShokz is enkel het beste goed genoeg en ze blijven dan ook innoveren. De AfterShokz Aeropex is het mooie resultaat. De Aeropex is het resultaat van jaren aan onderzoek en een verbeterde bone conduction technologie. Hierdoor zal de koptelefoon een trapje hoger op de bone conduction ladder komen te staan dan de Trekz Air. We kunnen ons voorstellen dat ook jullie benieuwd zijn naar de verbeteringen en details. Laten we eens samen kijken naar wat we op dit moment al weten.

Profiteer nu nog steeds van onze Lentepromo met AfterShokz Deals en Kortingen. Tot 20% korting op de AfterShokz Aeropex & Trekz Air + gratis verzending!!

Ondertussen hebben we de Aeropex al uitgebreid kunnen testen. Lees hier onze AfterShokz Aeropex Review:

AfterShokz Aeropex Review

AfterShokz Aeropex

De karakteristieken van de Aeropex

Als je de Aeropex voor de eerste maal ziet dan heeft hij wel iets weg van de Trekz Air. Toch beweert AfterShokz dat het om een compleet nieuw design gaat. Van zodra we de hoofdtelefoon in huis hebben, laten we het weten. Maar het zijn niet alleen de looks waar het om gaat. Het gaat hem natuurlijk ook om wat er onder het frame zit. Want de binnenkant is minstens even belangrijk… en dat geldt niet alleen in de liefde. Het gloednieuwe design zorgt bijvoorbeeld voor maar liefst 50% minder geluidslekkage. De Trekz Air was in dit opzicht als de beste op de bone conduction markt, dus we kunnen hier van een heuse stunt spreken. Dit beperkter geluidsverlies bereikte AfterShokz door het LeakSlayer systeem te verwijderen en te vervangen door een waterdicht frame. Het resultaat is dus 50% minder geluidslekkage.

Naast het feit dat omstanders je geluid nog amper zullen horen, ging AfterShokz nog een stapje verder met de Aeropex. Er werd namelijk ook naar de bass en de vibraties gekeken. Als er al mindere punten bij de Trekz Air waren dan ging het over de lichte trillingen of over de bass die wat rijker mocht zijn. Wel, goed nieuws. De Aeropex produceert een betere (lees veel diepere en dynamischere) bass en ook de vibraties zijn afgenomen. Om dit te bereiken, heeft AfterShokz de transductors (omzetters van de vibraties) 30 graden gedraaid. Bij de Air zitten deze recht op het kaakbeen. Deze kleine schuine hoek zorgt ervoor dat er een dynamischer geluid met een betere bass ontstaat terwijl terzelfdertijd de vibraties afnemen.

Alsof dat nog niet voldoende is, werd ook nog naar het gewicht en de omvang gekeken. Zo is de Aeropex maar liefst 15% lichter en 30% kleiner dan de Trekz Air. Ongelofelijk als je weet dat de Air maar 30 gram weegt. Dit lagere gewicht en de kleinere omtrek hebben te maken met de installatie van kleinere transductoren. Deze zijn 50% kleiner en verbruiken bovendien 20% minder energie. Over de energie en de batterij gesproken. De Aeropex krijgt een Qualcomm Bluetooth QCC3024 wat resulteert in 50% minder verbruik door Bluetooth.

Zijn er dan nog nieuwigheden het vermelden waard? Ja hoor! AfterShokz bekeen namelijk ook de manier van opladen. De micro-USB poort is er nog steeds, maar ze is wel uitgerust met een magnetisch systeem. Om schade aan het magnetische systeem te vermijden, vertelt de bone conduction koptelefoon je wanneer de hoofdtelefoon nog nat is.

Tot slot is er nog 1 belangrijk aspect dat we zeker niet mogen vergeten. De AfterShokz Aeropex is een IP67 bone conduction koptelefoon. En IP67 dat betekent waterdicht tot een diepte van maximaal 1 meter en gedurende maximaal 30 minuten. We hoeven je dan ook niet te vertellen dat zweet, stof en regen een lachertje zijn voor deze hoofdtelefoon.

AfterShokz Aeropex vs AfterShokz Trekz Air

  • 50% minder geluidslekkage
  • Minder vibraties
  • Een rijkere, diepere en meer dynamische bass
  • Bluetooth 5.0 (bij de Air 4.2)
  • Waterdicht IP67
  • Langere batterijduur
  • 15% lichter en 30% kleiner dan de Air

De AfterShokz Aeropex zal in 4 verschillende kleuren op de markt komen: lunar grey, cosmic black, blue eclipse en solar red (grijs, zwart, blauw en rood dus)

AfterShokz Aeropex kleuren

AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Aeropex

Lees nu ons uitgebreid AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Aeropex artikel en ontdek welke van deze twee koptelefoons het beste bij jou past:

AfterShokz Trekz Air vs AfterShokz Aeropex

Waar en wanneer de AfterShokz Aeropex kopen?

De AfterShokz is ondertussen te koop bij Beats and Bones. Wij raden iedereen aan om ook eens onze AfterShokz Aeropex Review te lezen zodat je weet wat je van deze koptelefoon mag verwachten.

AfterShokz Aeropex Review

Profiteer van nu nog steeds van onze Lentepromo met AfterShokz Deals en Kortingen. Tot 20% korting op de AfterShokz Aeropex & Trekz Air + gratis verzending!!

Met de komst van de Aeropex betekent dat wel dat je ook de Trekz Air en de Trekz Titanium tegen zeer scherpe prijzen tijdelijk kunt kopen.

Shokz Openrun Mini

138,95

De Shokz Openrun Mini is het kleine maar sterke broertje van de Shokz Openrun Pro! Deze hoofdtelefoon bevat de gelauwerde PremiumPitch 2.0+ technologie van de AfterShokz Aeropex en voegt daar nog een snellaadfunctie en betere Bluetooth aan toe. Inderdaad, met slechts 10 minuten opladen kan je 1.5 uur genieten van deze headset! Damn yeah!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *