AfterShokz OpenMove vs Aeropex

AfterShokz OpenMove

Als je een nieuw speeltje in de bus krijgt, spring je altijd een gat in de lucht … en dat was deze keer niet anders. Blij als een kind was ik toen een koerier mij de nieuwe AfterShokz OpenMove overhandigde! Een nieuwe generatie bone conduction hoofdtelefoons die de beengeleiding boodschap naar een nog ruimer publiek zal verspreiden. Daar kunnen we bij Beats and Bones alleen maar gelukkig mee zijn. Omdat we nu eenmaal een bone conduction blog zijn, is het niet meer dan logisch dat we jullie deze nieuwe telg van de AfterShokz-familie even voorstellen. We bespreken alle details en doen ook de AfterShokz OpenMove vs Aeropex vergelijking en review. Zo weet je meteen welke van onze koptelefoons het beste bij jouw wensen, eisen en budget past.

Het AfterShokz assortiment blijft immers jaar na jaar uitbreiden met prachtige nieuwe modellen en dan durf je weleens het bos niet meer door de bomen te zien. Om je up-to-date te houden, hier zijn de huidige modellen op een rijtje: de AfterShokz Trekz Air, de AfterShokz Aeropex, de AfterShokz Aeropex Mini, de AfterShokz Xtrainerz, de AfterShokz Opencomm en nu ook de AfterShokz OpenMove.

AfterShokz OpenMove vs aeropex
AfterShokz OpenMove vs aeropex

Het design

Bij het uitpakken van mijn AfterShokz OpenMove merk ik al meteen dat AfterShokz een nostalgisch stapje terug in de tijd heeft genomen. Ik herinner me nog dat er met de Aeropex een volledig nieuw design werd ontworpen. Als ik de OpenMove bekijk dan zie ik enkele karaktertrekjes van de AfterShokz Trekz Titanium. Mijn persoonlijke mening natuurlijk. Natuurlijk gebruikt deze koptelefoon de allernieuwste technologieën, maar een retrolook heeft ie wel. Dat hoeft echter helemaal geen nadeel te zijn, want retro is weer helemaal in. De ‘oortjes’ beschikken over kleine, subtiele ribbeltjes en het titanium frame loopt letterlijk en figuurlijk zichtbaar tot in de oortjes. De hoofdtelefoon ziet er niet zo flashy, aerodynamisch en sportief uit als de Aeropex, maar heeft dan weer wel meer karakter. Ik kan me perfect voorstellen dat heel wat mensen eerder voor deze karaktervolle beengeleiding koptelefoon zullen vallen. Over kleuren en smaken gaan we echter niet twisten. Hoewel, laten we maar meteen eens naar de kleuren kijken. ?

AfterShokz OpenMove vs Aeropex - verschillende multfunctie knop
AfterShokz OpenMove vs Aeropex – verschillende multfunctie knop

De AfterShokz OpenMove vs Aeropex kleuren

Op gebied van kleuren moet ik eerlijk bekennen dat AfterShokz met de OpenMove geen overuren heeft gemaakt. De nieuwe koptelefoon is namelijk alleen maar in het typische slate grey (zwart-grijs) en in het nieuwe Alpine white beschikbaar (wit). Slate grey zal bij de doorwinterde AfterShokz fan ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Zowel de Trekz Air als de Titanium hadden en hebben immers een slate grey versie. De Alpine White versie is wel een nieuwe kleur; een kleur die er goed en fris uitziet.

De Aeropex op haar beurt heeft natuurlijk veel meer kleuren in de aanbieding. Naast het cosmic black wat te vergelijken valt met het slate grey van de OpenMove kun je ook nog kiezen uit een rode variant (Solar Red), een grijze koptelefoon (lunar grey) en een blauw model (blue eclipse). Aangezien het oog toch ook wat wil en je complete outfit er mooi en trendy moet uitzien, kan ik me voorstellen dat de verleiding om voor de Aeropex te gaan bij vele mensen toch groot is. Langs de andere kant doe je met een grijs-zwarte OpenMove nooit echt iets verkeerd. En wil je het toch wat extremer ga dan voor de witte versie.

Draagcomfort

Zoals je van een bone conduction blogger mag verwachten is er geen review zonder een grondige test. De Aeropex gebruik ik ondertussen al een goed jaar. De OpenMove onderwierp ik aan een fietsrit van 3 uur terwijl mijn vrouw hem meenam op een loopje van 2 uur. Het frame van de Aeropex is iets lichter en ook iets korter. Daardoor hangt de OpenMove wat lager. Met een hoge kraag zit je daarom iets beter met een Aeropex. De Aeropex heeft daarnaast een volledig titanium frame terwijl dat bij de OpenMove slechts gedeeltelijk is. Hierdoor is de Aeropex iets flexibeler. Misschien moet ik hem nog weleens testen op een rit van 6 uur of meer. Van zodra ik dat gedaan heb, zal ik mijn bevindingen ook hier delen. Ik herinner me nog van mijn Air vs Aeropex review en test, dat je verschil in materiaal pas echt begint te voelen bij langer gebruik.

De functies en specificaties

Dan zijn we aangekomen bij de functies en specificaties van beide bone conduction koptelefoons. De grootste verschillen zitten in de waterdichtheid en in de levensduur van de batterij. De levensduur van de batterij is voor mij persoonlijk een belangrijk aspect.

De batterij

De AfterShokz OpenMove heeft een levensduur van de batterij van 6 uur, terwijl dat bij de Aeropex maar liefst 8 uur is. Als je een geoefende renner bent zoals ik dan rijd je van tijd tot stond toch langer dan 6 uur. In dat geval is 8 uur batterij mooi meegenomen. De 8 uur is natuurlijk niet alleen een voordeel voor duursporters, maar ook voor mensen die telkens weer vergeten op hun koptelefoon op te laden ?

IP67 vs IP55 waterdichtheid

De Aeropex beschikt daarnaast over een IP67 waterdichtheid, terwijl dat bij de OpenMove ‘slechts’ IP55 is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het gebruik van de Air nooit problemen heb ondervonden. Ik verwijs nu naar de Air omdat ik deze al enkele jaren gebruik en deze ook een IP55 vochtbescherming heeft. Naar mijn mening zal de OpenMove dus ook perfect en voldoende bescherming bieden tegen zweet en regen.

Het gewicht

Naast het gewicht: 26 gram voor de Aeropex en 29 gram voor de OpenMove, zijn de andere specificaties hetzelfde. Zo beschikken beide beengeleiding hoofdtelefoons onder meer over bluetooth 5.0 ondersteuning.

AfterShokz OpenMove onderdelen
AfterShokz OpenMove onderdelen

AfterShokz OpenMove vs Aeropex prijs

De AfterShokz Aeropex is het topmodel van bone conduction koptelefoons en koop je tegenwoordig voor een bedrag rond de 150 euro. De AfterShokz OpenMove, het instapmodel van AfterShokz, gaat een stuk goedkoper zijn. We beschikken nog niets over exacte prijzen, maar verwacht prijzen in de buurt van de 90 euro.

AfterShokz OpenMove vs Aeropex Conclusie

Persoonlijk ben ik nog altijd een grotere fan van de AfterShokz Aeropex, maar de OpenMove is dan ook niet ontworpen om de Aeropex te vervangen. Ik zie het als een verbeterde en goedkopere versie van de Air. Ik verwacht dan ook dat de Air stelselmatig zal verdwijnen. De OpenMove is perfect voor personen die met de bone conduction technologie willen kennismaken. Het mag dan wel een instapmodel zijn, toch is dit een prachtige koptelefoon met bijvoorbeeld dezelfde onderliggende technologie dan de Aeropex. Dus ook dezelfde geluidskwaliteit. De enige redenen dat mijn voorkeur naar de Aeropex uitgaat, heeft met de batterijduur van 8 uur te maken, met de sportieve look en met het frame dat iets korter is en daardoor wat hoger hangt. Ik kan me echter perfect inbeelden dat jij misschien aan 6 uur batterij voldoende hebt. Daarnaast val je misschien eerder voor de retrolook van de OpenMove en wil je geen 50 euro meer uitgeven voor een koptelefoon die wat hoger hangt. Is 6 uur voor jou voldoende en vind je de OpenMove ook wel mooi, waarom dan niet voor deze koptelefoon gaan! Hopelijk heb je iets gehad aan mijn AfterShokz OpenMove vs Aeropex.

De OpenMove kopen

Shokz Openrun Mini

138,95

De Shokz Openrun Mini is het kleine maar sterke broertje van de Shokz Openrun Pro! Deze hoofdtelefoon bevat de gelauwerde PremiumPitch 2.0+ technologie van de AfterShokz Aeropex en voegt daar nog een snellaadfunctie en betere Bluetooth aan toe. Inderdaad, met slechts 10 minuten opladen kan je 1.5 uur genieten van deze headset! Damn yeah!

Lees meer

2 reacties op “AfterShokz OpenMove vs Aeropex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *