Shokz Openrun review

Shokz Openrun Review

2022 is voor AfterShokz, of beter Shokz – daar vertellen we zo meteen wat meer over 😊, het jaar van de verandering. Ze zijn het jaar dan ook gestart met een ‘blast’ zoals we in het Engels zeggen. En het summum van deze blast is de introductie van twee nieuwe koptelefoons; de Shokz Openrun Pro en de Shokz Openrun. Vandaag nemen de Shokz Openrun onder de loep in onze persoonlijke Shokz Openrun review. Een eerlijke review waarbij we de bone conduction hoofdtelefoon uitvoerig hebben getest. Tot slot zetten we ook de Shokz Openrun vs AfterShokz Aeropex verschillen op een rij.

Aftershokz wordt Shokz

Misschien is het eerste wat jullie opvalt in de naamgeving van deze bone conduction koptelefoon wel de naam van het merk. Inderdaad, Aftershokz is niet langer de naam van het beengeleiding beestje -, maar Shokz is dat wel. Het merk besliste om deze naamverandering door te voeren en zo haar marktaandeel te vergroten. Een logische keuze vind ikzelf. De naam is korter en krachtiger en refereert niet alleen naar de power van het toestel maar ook naar de ‘Beats and Bones’. Een goeie keuze dus. Wil je meer weten over de naamsverandering dan kan je hier meer over lezen in dit blogartikel.

De Shokz Openrun is de nieuwe Aeropex

Je zou de Shokz Openrun kunnen zien als de opvolger van de populairste bone conduction headset ooit; namelijk de AfterShokz Aeropex. Het merkt zelf noemt deze hoofdtelefoon ook de opvolger dus wie zijn wij om dit dan tegen te spreken.

Onze Shokz Openrun review

Ondanks dat de Shokz Openrun voor 90% dezelfde specificaties heeft dan de Aeropex wilden we toch de proef op de som nemen. Wie ons al wat langer kent, weet dat we niets liever doen dan zaken in twijfel trekken tot we ze zelf in de praktijk hebben getest. En zo ging het ook met de Shokz Openrun.

Shokz Openrun review tijdens het fietsen

Onze Shokz Openrun review werd zowel tijdens het fietsen als tijdens het hardlopen uitgevoerd. Voor het fietsgedeelte ondernam ik twee toertjes van om en bij de 100 kilometer. Eentje in koude maar droge winteromstandigheden (in januari) en eentje in iets warmere maar nattere omstandigheden. Tijdens beide ritten deed de Openrun wat hij moest doen en wat ik ervan verwachtte. Perfect geluid, vergelijkbaar met dat van de Aeropex, dus een happy me. Daarnaast had de hoofdtelefoon ook geen last van het regenweer. Handig is ook het alarm dat standaard op de hoofdtelefoon aanwezig is en dat aangeeft dat de laadpoort nog vochtig is.

Shokz Openrun review tijdens het hardlopen

Dan was het de beurt aan mijn vrouw om de Shokz Openrun review compleet te maken met twee rondjes hardlopen. Twee toertjes van rond de 10 kilometer vormden het testscenario. Het was meteen het ideale scenario om het snelladen van de koptelefoon eens uit te testen. Want dat is volgens Shokz toch het grote verschil met haar kleine of eerder oudere broertje Aeropex. Eerst de hoofdtelefoon volledig laten leegspelen en dan 10 minuten opladen. Ready to go… 15 kilometer en ongeveer anderhalf uur later was het sprookje uit. Perfect volgens het beloofde laadschema van Shokz!

Prijs en kleur

Wat de prijs betreft, moet je op dezelfde prijs rekenen als deze van de Aeropex. Je krijgt dus iets meer voor hetzelfde geld. Altijd leuk natuurlijk. Ook de kleuren waarin de Openrun beschikbaar is, zijn net hetzelfde als deze van de Aeropex: zwart-grijs, lichtgrijs, blauw en rood.

Algemene indruk

All-in all een geslaagde Shokz Openrun review. De koptelefoon is een perfecte copy/paste van de Aeropex en neemt alle mooie eigenschappen van deze bone conduction hoofdtelefoon over. Bovendien wordt er met de nieuwe batterij die snelladen toelaat nog een leuk extraatje aan toegevoegd. De Openrun heeft trouwens ook Bluetooth 5.1, een kleine upgrade van de Bluetooth 5.0 van de Aeropex. Van dat laatste hebben we echter niets gemerkt.

Shokz Openrun vs AfterShokz Aeropex

We zetten in onderstaand schema nog eens graag de verschillen en gelijkenissen van beide koptelefoons op een rij. Zo heb je naast de Shokz Openrun review ook een totaalbeeld.

shokz openrun vs aftershokz aeropex

Shokz Openrun

138,95

De Shokz Openrun is het kleine maar sterke broertje van de Shokz Openrun Pro! Deze hoofdtelefoon bevat de gelauwerde PremiumPitch 2.0+ technologie van de AfterShokz Aeropex en voegt daar nog een snellaadfunctie en betere Bluetooth aan toe. Inderdaad, met slechts 10 minuten opladen kan je 1.5 uur genieten van deze headset! Damn yeah!

Lees meer

Shokz Openrun Pro

148,99

De Shokz OpenRun Pro, is het nieuwe bone conduction vlaggenschip van Shokz. De meest geavanceerde bluetooth headset met de nieuwste bone conduction technologie van de 9e generatie met twee toegevoegde basversterkers. Prachtige geluid en een ongeëvenaard comfort.

  • 9de generatie bone conduction Shokz TurboPitchâ„¢-technologie
  • 10 uur luistertijd
  • Quick charge functie (5 minuten laden voor 1,5 uur luistertijd)
  • Bluetooth 5.1 (mulitpairing)
  • IP55 waterdichtheid
Artikelnummer: 100 Categorie: Tags: , ,
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *