Wat is bone conduction?

AfterShokz_Trekz_Titanium_Bone_Conduction
hoe werkt bone conduction
hoe werkt bone conduction

Wat is bone conduction? Bone conduction of beengeleiding is een innovatieve technologie waarbij het geluid niet op de klassieke manier via de oorschelp haar weg naar het binnenoor vindt, maar wel via de kaakbeenderen. Innovatief is misschien niet meteen het juiste woord. Beethoven maakte immers al gebruik van bone conduction om het geluid van zijn piano te horen. De bekende componist en pianist werd op latere leeftijd volledig doof. Hij gebruikte toen een metalen staaf om de piano toch te kunnen horen. Hij klemde de staaf tussen zijn tanden waardoor de vibraties naar zijn binnenoor werden gestuurd. De hersenen ervaarden deze vibraties vervolgens als geluid waardoor Beethoven zijn piano toch kon ‘horen’.

De huidige bone conduction technologie werkt op exact dezelfde wijze. Kijk maar naar de bone conduction hoofdtelefoons, bone conduction zonnebrillen en bone conduction helmen van het moment. Zij sturen vibraties doorheen het kaakbeen naar het binnenoor waarna ze door de hersenen als geluid worden ervaren.

Van Beethoven tot Samsung

Door de eeuwen heen werden er natuurlijk tal van verbeteringen aangebracht. Zo is het pas de laatste 20 jaar dat bone conduction weer helemaal terug is van weggeweest. Zeker de laatste jaren zien we met onder meer de AfterShokz Trekz Air en de AfterShokz Trekz Titanium een ware evolutie en revolutie binnen de wereld van bone conduction. Het geluid evenaart bijna het geluid van klassieke hoofdtelefoons. Het ene na het andere bone conduction crowdfunding en kickstarter project wordt uit de grond gestampt. Bone conduction is dan ook immens populair in Amerika. En het zal niet lang duren of de technologie vindt ook haar weg binnen Europa en Azië.

Bij www.beatsandbones.com stellen we alles in het werk om ook jullie met deze wonderlijke technologie in aanraking te laten komen. En dat mag je letterlijk nemen! Dat zelfs Samsung overweegt om bone conduction in haar volgende smartphones te gaan integreren, zegt waarschijnlijk voldoende. Bone conduction is een technologie van het heden en van de toekomst!

Wat is bone conduction?

wat is bone conduction
De werking van bone conduction

2 reacties op “Wat is bone conduction?

  1. Pingback: De Molar Mic… dankzij bone conduction spreken via de tanden - Beats and Bones

  2. Pingback: Bone conduction en AfterShokz in Team Scheire op Canvas - AfterShokz Bone conduction Bluetooth Koptelefoons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *