AfterShokz Sportz Titanium Review

aftershokz sportz titanium review

De draadloze Bluetooth hoofdtelefoons van AfterShokz zijn mooi meegenomen, maar wat als je een iPod of een klassieke MP3-speler gebruikt? Het zou leuk zijn mochten ook deze mensen van de voordelen van bone conduction kunnen genieten. AfterShokz hield hier gelukkig rekening mee en ontwikkelde de bedrade AfterShokz Sportz Titanium. Nieuwsgierig als we waren, wilden we ook deze koptelefoon aan onze kritische blik onderwerpen. Enkele dagen later rolde er een zwarte Sportz Titanium met microfoon uit onze brievenbus. Time to test! Onze AfterShokz Sportz Titanium review.

AfterShokz Sportz Titanium Review: veiligheid boven alles

Net zoals de Trekz Titanium wordt de Sportz Titanium in een nette box geleverd. Het handige opbergzakje is ook van de partij. Wat ons meteen opviel bij het openen van de doos was het reflecterende nekframe. De AfterShokz Sportz Titanium was al een voorloper op veiligheidsgebied en dit maakt hem nog veiliger. Dankzij het reflecterende nekframe en de oren die open blijven, is de AfterShokz Sportz Titanium dan ook een veilig alternatief voor klassieke hoofdtelefoons. Ideaal om tijdens donkere ochtenden of met valavond te gebruiken.

Je hoort het goed, ook bij de Sportz Titanium blijven de oren vrij. Het is dan ook een bone conduction hoofdtelefoon. Gebruikers kunnen naar muziek luisteren, terwijl ze nog steeds hun omgeving kunnen horen. Dat is waar het bij bone conduction allemaal om draait. Graag vertellen we jullie kort wat bone conduction precies is.

Wat is bone conduction

Bone conduction of beengeleiding is een technologie die al honderden jaren bestaat. Dankzij de wereld van de hoorapparaten vond bone conduction eind 20ste eeuw haar weg naar de hoofdtelefoons. Het was echter pas een paar jaar geleden dat ook de eerste commerciële bone conduction hoofdtelefoons op de markt kwamen. In deze sector is AfterShokz momenteel met voorsprong de marktleider.

Bij bone conduction bereikt het geluid je hersenen niet via de lucht, maar wel via de beenderen in je schedel. Bij hoofdtelefoons meestal via de kaakbeenderen. De hoofdtelefoon stuurt kleine vibraties doorheen de beenderen die door het binnenoor worden opgevangen en naar de hersenen worden gestuurd. Deze vibraties worden in de hersenen als geluid waargenomen. Dankzij bone conduction blijven de oren vrij. De vibraties zijn zo zacht dat ze amper worden gevoeld door dragers van bone conduction hoofdtelefoons.

wat is bone conduction

AfterShokz Sportz Titanium Review: perfect om te sporten

De Sportz Titanium met microfoon heeft een batterijduur van meer dan 12 uur en is bestand tegen regen, zweet en stof. Dankzij deze functionaliteiten vormt hij de uitgelezen koptelefoon om te sporten. Mountainbiken, hardlopen, fietsen, klimmen, skiën, snowboarden, een workout in de gym,… je kunt het zo gek niet noemen. Deze bone conduction hoofdtelefoon is een betrouwbare en veilige partner tijdens al je activiteiten. Zelf hebben we hem uitvoerig en zonder problemen getest bij het fietsen, mountainbiken, hardlopen en skiën.

Wat ons ook opviel tijdens deze activiteiten was het draagcomfort en de stabiliteit van de Sportz Titanium. Vooral tijdens de iets extremere sporten zoals mountainbiken en skiën verschoof de koptelefoon geen millimeter.

AfterShokz Sportz Titanium Review: het geluid

De Sportz Titanium werd net zoals haar draadloze broertje met de PremiumPitch+ technologie uitgerust. Deze innovatieve technologie zorgt voor een dynamischer geluid en voor een diepere bass. Het ultieme doel, een betere geluidskwaliteit, wordt op deze wijze bereikt. Het evenaren van klassieke in-ear hoofdtelefoons zal steeds een uitdaging blijven voor bone conduction koptelefoons. Toch benadert de kwaliteit van geluid het klassieke hoofdtelefoongeluid. Zelf vinden we dat de Sportz Titanium een zeer goede geluidskwaliteit levert. Bij dit soort hoofdtelefoons primeert natuurlijk het veiligheidsaspect.

AfterShokz Sports Titanium Review: de kabel

Bij de Sportz Titanium draait het natuurlijk allemaal om de kabel. Dit is het wezenlijke verschil met de draadloze Bluetooth hoofdtelefoon de AfterShokz Trekz Titanium. De kabel van ongeveer 120 cm is voorzien van een afstandsbediening. Dit laat de gebruiker toe om het volume aan te passen en nummers te kiezen zonder de batterij te moeten bovenhalen. De batterij is trouwens klein, licht en dun en bevindt zich zeer dicht bij de audio-uitgang Allemaal gericht op het verbeteren van het comfort tijdens het gebruik.

De kabel maakt gebruik van een standaard audio-uitgang zodat je hem makkelijk op bijvoorbeeld een iPod of een MP3-speler kunt aansluiten.

AfterShokz Sportz Titanium: wat je krijgt

sportz titanium wat je krijgt
sportz titanium wat je krijgt

AfterShokz Sportz Titanium kopen

De Sportz Titanium is bij Beats and Bones verkrijgbaar in Onyx Zwart. Voor mensen die enkel naar muziek willen luisteren is er ook een versie zonder microfoon in onze webshop te koop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *