Arva Neo+ Safety Pack Promotie

arva neo+ safety pakket

Onze nauwe samenwerking met verschillende merken en onze interesse in alles wat met poederige sneeuw te maken heeft, levert ons een nieuw product op. Een product dat we ook zelf getest en goed bevonden hebben. Het heeft niet meteen iets met bone conduction te maken, maar dan weer wel met outdoor frisse lucht opsnuiven en met veiligheid is prioriteit. En is het daar niet waar het allemaal om draait. Beats & Bones gaat namelijk in zee met Arva en dat levert een leuke promotiedeal op. We mogen van lawine- en veiligheidsexpert Arva namelijk hun complete Arva Neo+ Safety Pack tegen een interessante korting aanbieden.  Maar laten we eerst eens even kijken naar wie en wat Arva precies is.

Een streepje uitleg over Arva

Arva bestaat al meer dan 25 jaar en deze expertse resulteert in een ruim aanbod van het beste veiligheidsmateriaal dat er op de markt te vinden is. Hiervoor doet het bedrijf ook regelmatig beroep op experten ter zake. Het volledige team bestaat uit 20+ medewerkers die elke dag weer kwaliteitsvol materiaal op de markt willen brengen. Van lawinepiepers over ABS-rugzakken tot de beste sondes en lawinescheppen. Arva maakt onderdeel uit van Nic-Impex en is gevestigd in het Franse Annecy. Deze locatie is het zenuwcentrum van alle activiteiten van Arva. Het is hier dat het team van ingenieurs, technici en ontwerpers zich elke dag in het zweet werken voor jouw veiligheid. De Neo+ lawinepieper en bij uitbreiding het Arva Neo+ Safety Pack zijn daar het resultaat van.

Het Arva Neo+ Safety Pack

Net terug van een off piste cursus in onder meer La Grave beseffen we maar al te goed wat het belang van goed materiaal is. Niet alleen om gevonden te worden, maar ook om te vinden. Gelukkig zijn we zelf nog nooit met een lawine geconfronteerd geweest. Toch kan je maar beter goed voorbereid op pad gaan aangezien de natuur soms onvoorspelbaar is. Ongezien mooi, maar spijtig genoeg ook onvoorspelbaar gevaarlijk. Het Arva Neo+ Safety Pack is volgens ons daarom het ideale lawinepakket voor al wie ‘veiligheid is prioriteit’ hoog in het vaandel draagt. En nogmaals, we hopen dat je er nooit van gebruik zult moeten maken! Volg dus zeker ook een lawinecursus om het gevaar in te schatten en durf ‘nee’ te zeggen.

Dankzij onze samenwerking met Arva kunnen we de liefhebbers van het witte wonderland het Arva Neo+ Safety Pack met een korting van 30 euro aanbieden. Als je even rondsurft op het Internet zal je dit pakket nergens anders goedkoper terugvinden. Het lijkt ons handig om de inhoud van het pakket even op een rijtje te zetten

De Arva+ Lawinepieper

Allereerst is er natuurlijk de Arva+ lawinepieper of beacon. De Arva+ behoort zonder twijfel tot de beste lawinepiepers op de markt. En dat is niet omdat we hem nu mogen verkopen, maar gewoon omdat de eigenschappen het zelf bewijzen. Zo beschikken we ook over een Barryvox S lawinepieper, de top van Barryvox, en de eigenschappen zijn te vergelijken. Leuk en zeer nuttig vinden we trouwens de automatische bewegingssensor. Beweeg je een tijdje niet dat gaat de beacon automatisch terug naar send-modus. Ik zet ze graag even op een rijtje:

  • Zoekbereik: 70 meter
  • Markeringsfunctie
  • Groepcheck
  • Selfcheck
  • Detectie voor slachtoffers
  • Veiligheidsslot
  • 3 Antennes
  • Digitaal
  • U-turn alarm

Voor alle kenners van lawine- en veiligheidsmateriaal zal dit als muziek in de oren klinken. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Het Arva Neo+ Safety Pack bevat ook een lawineschep en sonde.

arva neo+
arva neo+

De Probe Light 240 Compact Sonde

Een sonde moet voor ons minimaal 240 centimeter lang zijn. Daarmee beantwoordt de Probe Light 240 Compact sonde perfect aan onze vereisten. De sonde bestaat volledig uit aluminium en is voorzien van een kevlarkoor. Dit zorgt voor een lichtgewicht sonde van slechts 200 gram. De sonde heeft bovendien een ergonomisch handvat en spansysteem. Lekker licht en toch sterk!

Arva Light 240 sonde
Arva Light 240 sonde

De Pelle Access TS Lawineschep

Arva Pelle Access TS lawineschep
Arva Pelle Access TS lawineschep

Ook aan de lawineschep hechten we als regelmatige gebruikers veel belang. We gebruiken deze lawineschep immers niet alleen bij lawines maar ook om sneeuw weg te scheppen of zelfs iglo’s te maken. En dan wil je natuurlijk een degelijke maar lichte lawineschep. Je moet de schep immers ook steeds meedragen. De Pelle Access TS Lawineschep heeft het allemaal. Volledig opgebouwd uit aluminium heeft deze schep een gewicht van slechts 530 gram. De telescoopschacht (32/46 cm) zorgt voor een minimale belasting van je rug. En de omgebogen randen zorgen er dan weer voor dat de sneeuw niet van je schep valt. De lawineschep beschikt trouwens over een lichte structuur waardoor zelfs de hardste sneeuw eraan moet geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *