AfterShokz Xtrainerz Waterdichte MP3-speler

Xtrainerz waterdichte bone conduction koptelefoon

Zwemmers, surfers en andere menselijke waterratten op deze aardkluit… we hebben fantastisch nieuws! Nu ja, wij niet maar wel AfterShokz; de bekendste producent van bone conduction koptelefoons. AfterShokz maakte op het CES 2019 immers bekend dat ze niet alleen met een bone conduction zonnebril komen, maar ook met een andere aangename verrassing. Het bedrijf onthulde namelijk de naam van hun eerste waterdichte koptelefoon of waterdichte MP3-speler: de AfterShokz Xtrainerz (uit te spreken als crosstrainers).

Hoe lang wachten wij wondere waternimfen al niet op een degelijke waterdichte koptelefoon! In mijn geval, al heel lang. Enkele maanden geleden hoorden we al de eerste geruchten, maar nu is het blijkbaar echt zo ver. De AfterShokz Xtrainerz waterdichte MP3-Speler zal volledig tegen water bestand zijn en met 4GB intern geheugen geleverd worden. Ideaal voor zwemmers en andere watersporters! Dit zou weleens de eerste waterdichte MP3-speler die naam waardig kunnen worden. We kijken er al naar uit om hem te testen. Houd onze website dan ook in het oog want als het op bone conduction aankomt, vallen de laatste nieuwtjes en reviews steeds op onze website te rapen.

Profiteer nu van onze lentepromo met AfterShokz Deals en Kortingen. 15% korting op de AfterShokz Xtrainerz + gratis verzending+gratis cadeau!!

Waterdichte koptelefoon voor zwemmers

Slechte ervaringen met waterdichte MP3-spelers

Afgelopen jaren kregen we op onze blog www.bone-conduction.com regelmatig de vraag welke koptelefoons er voor watersport konden gebruikt worden.  We konden de vele zwemmers en surfers wel enkele tips geven, maar nooit was het met volle overtuiging. De waterdichte koptelefoons die wij testten, waren immers steeds ondermaats. Een voorbeeld hiervan is de FINIS Duo waterdichte bone conduction hoofdtelefoon. We onderwierpen hem ooit aan een grondige test, maar het resultaat was zo zwak dat hij nog dezelfde week ‘return to sender’ werd gestuurd. Hij krijgt bovendien ook een lage score op Amazon. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat een kwaliteitsvol merk zoals AfterShokz besloot om deze markt te betreden. We moeten hun waterdichte MP3-speler natuurlijk nog testen, maar gebaseerd op hun huidige koptelefoons hebben we alvast hoge verwachtingen. AfterShokz brengt niet zomaar snel, snel iets op de markt. Hier is lang aan gewerkt! Daar mag je zeker van zijn.

Update: ondertussen hebben we de waterdichte MP3-speler van AfterShokz al een tijdje in ons bezit en schreven we er ook een uitgebreide review over.

AfterShokz Xtrainerz Review

Waterdichte MP3-speler bestand tegen zout water

We namen even kort contact op met AfterShokz en kregen te horen dat er verschillende maanden aan de Xtrainerz werd gewerkt. De technologie gebruikt, is de technologie die we ook van de andere AfterShokz producten kennen: hun gepatenteerde bone conduction. Voor diegenen die het nog niet zouden weten; ook bij deze waterdichte koptelefoon zal het geluid dus via je schedel naar je binnenoor worden gestuurd. Je oorschelp blijft daardoor vrij! Geen vervelende oordopjes meer in je oren! Een naderende motorboot… die heb je gehoord!  Met je vrienden praten tijdens het zwemmen… geen probleem! Bone conduction heeft heel wat voordelen… ook onderwater. Dat moet zowat de belangrijkste boodschap van AfterShokz zijn en we kunnen dit alleen maar beamen. Als dit product werkt zoals het belooft te werken, dan zullen watersporters er weg van zijn!

Een groot voordeel vinden wij is dat de Xtrainerz waterdichte MP3-speler niet alleen bestand is tegen zoet water, maar ook tegen zout water. Dit zal als muziek in de oren klinken bij surfers, openwaterzwemmers, triatleten en liefhebbers van het strand. AfterShokz hield een speciale 72-uren zoutwatertest en er trad geen corrosie op. Positief vinden we ook dat ze het frame van de succesvolle AfterShokz Trekz Air als basis voor hun Xrainerz gebruikten. Zo weten we nu al dat ook deze waterdichte hoofdtelefoon te allen tijde stabiel zal blijven. Zelfs tijdens competitief zwemmen. Om deze waterdichtheid te garanderen, laadt het toestel ook via een opklikbare lader (dit heeft te maken met de waterdichte technologie die het kleinood gebruikt).

De Xtrainerz werd uitvoerig getest door AfterShokz: ook op het CES2019

Minpuntje van de Xtrainerz

Is er dan niets negatief op deze koptelefoon aan te merken? Toch wel. Het enige nadeel, vinden wij, is dat de Xtrainerz zonder Bluetooth zal geleverd worden. Je moet dus alles er manueel opzetten, via dezelfde opklikbare lader. Op zich geen probleem, maar wij hadden Bluetooth toch leuk gevonden. Zeker als je de koptelefoon eens tijdens het fietsen of lopen wilt gebruiken en liever rechtstreeks muziek streamt. Misschien iets voor een volgende versie?

Waar en wanneer kan je de AfterShokz Xtrainerz kopen?

De AfterShokz Xtrainerz is als waterdichte MP3-speler momenteel te koop in de webshop van Beats & Bones.

Profiteer nu van onze interessant lentepromo met AfterShokz Deals en Kortingen. 15% korting op de AfterShokz Xtrainerz + gratis cadeau + gratis verzending!!

De AfterShokz Xtrainerz: op de volgende versie ook Bluetooth?

Xtrainerz Specificaties:

Laten we alvast enkele van de functionaliteiten en specificaties van de AfterShokz Xtrainerz op een rijtje zetten:

  • Prijs: $149
  • Lanceerdatum: Lente 2019
  • OpenFit Technology: technologie die ook op de huidige AfterShokz koptelefoons wordt gebruikt en waardoor je de omgeving kunt horen.
  • Waterdicht IP-68 gecertificeerd. Tot 1.8 meter. Zowel in zoet als in zout water.
  • Titanium frame voor ultieme flexibiliteit. Vergelijkbaar frame als de AfterShokz Trekz Air.
  • 4 GB aan intern geheugen voor ongeveer 1000 liedjes. Geen smartphone of draagbare MP3-speler meer nodig.
  • Snel laden: 15 minuten laden is genoeg voor een lange zwembeurt. Volledig laden duurt 1,5 uur.
  • Zweet- en stofbestendig.
  • Batterijduur: 6 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *