Aftershokz Trekz Titanium Review

aftershokz trekz titanium review

De AfterShokz Trekz Titanium bone conduction koptelefoon is een innovatieve koptelefoon die mij en mijn joggende vrouw aangenaam heeft verrast. De koptelefoon zit perfect, klinkt goed en de stemherkenning bij gebruik met je smartphone kan zeer handig zijn. De enige kleine minpuntjes zijn misschien dat de on/off knop aan de zijkant niet altijd even eenvoudig te gebruiken is, zeker niet als je handschoenen gebruikt en dat het geluid op drukke en luidruchtige locaties moeilijk te horen is. Het blijft dan ook een bone conduction koptelefoon die veiligheid als prioriteit beschouwt. Maar over het algemeen krijgt deze hoofdtelefoon in onze aftershokz trek titanium review een 8/10 van mij.

Een klassieke hoofdtelefoon op de fiets of tijdens het joggen dragen, is niet echt een goed idee. Je mist heel wat omgevingsgeluiden en voor je het weet lig je onder de wagen van een onachtzame chauffeur of word je geramd door een onoplettende persoon op de fiets. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom ik nu al een jaar lang op bone conduction hoofdtelefoons vertrouw. Eerder maakte ik al een review van de AfterShokz Trekz Air, het topmodel van AfterShokz dat voor kerstmis onder mijn boom lag, en nu is het de beurt aan het kleine broertje en de voorloper van de Air, de AfterShokz Trekz Titanium, die ook al iets langer op de markt is.

Ik rijd tijdens de week zowel doorheen de natuur als doorheen iets drukkere straten. En in beide gevallen heb ik al mijn zintuigen steeds nodig om veilig weer thuis te komen. Net daarom dat een bone conduction hoofdtelefoon zoals de AfterShokz Trekz Titanium zo interessant is; je hoort immers de omgeving en je muziek. Tijd om mijn ervaringen met jullie te delen:

Onze Winkel

AfterShokz Trekz Titanium Review: Het geluid

Op gebied van volume en geluid is de AfterShokz Trekz Titanium ‘goed’ te noemen. Ik kon de muziek steeds horen, buiten dan wanneer ik even voorbij een luidruchtige bouwwerf moest rijden. Ik betwijfel echter of ik met een gewone koptelefoon de muziek wel had gehoord. Mijn vrouw loopt vooral doorheen de natuur dus daar is er sowieso geen enkel probleem.

De kwaliteit van het geluid is dus aanvaardbaar. Je verliest iets aan bass en het geluid klinkt niet volledig zoals een klassieke hoofdtelefoon, maar voor mij is de kwaliteit meer dan voldoende. De opvolger, de AfterShokz Trekz Air doet het wel een tikkeltje beter maar je betaalt dan ook iets meer.

Ondanks het hoge volume dat de AfterShokz Trekz Titanium kan bereiken, kon ik toch nog alles om mij heen goed horen. Het is en blijft wel een verrassend gevoel, alsof je twee werelden kunt horen. Het is even wennen, maar als je het gewoon bent, kun je deze twee werelden goed van elkaar scheiden.

AfterShokz Trekz Titanium Review: Bellen

Naast het beluisteren van muziek kan je met de AfterShokz Trekz Titanium ook oproepen aannemen en beantwoorden en dat volledig handsfree. Ik heb zelf een Samsung en mijn vrouw een Huawei en in beide gevallen, verliep de verbinding via Bluetooth zeer snel en zonder problemen. Zo lang je smartphone binnen de 5 meter blijft, is er geen enkel probleem. De kwaliteit van de oproepen is goed en dit zowel voor de beller als voor de ontvanger. Sta je in een heel drukke straat dan moet je het volume misschien wat luider draaien, maar tijdens het joggen en tijdens het fietsen in normale omstandigheden verliepen de telefoongesprekken zeer vlot.

AfterShokz Trekz Titanium Review: Het draagcomfort

De Trekz Titanium draag je rond het hoofd, over je oren en achter je hoofd. Deze bone conduction koptelefoon bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit een flexibel titanium frame met een rubberen coating. Hierdoor kan je de hoofdtelefoon draaien en keren zoals je wilt zonder hem te beschadigen. De twee speakers plaats je op je kaakbeenderen en zetten zich stevig vast op het hoofd zonder onaangenaam aan te voelen. Ik kon zelfs schudden met het hoofd zonder dat de Trekz Titanium bewoog. Handig, aangezien ik soms ook ga mountainbiken en skiën en je dan wel wat schokken moet verwerken. Mijn vrouw bevestigde trouwens dat ook bij het hardlopen de bone conduction hoofdtelefoon zeer stabiel bleef zitten. Een groot pluspunt in vergelijking met klassieke oortjes.

Interessant voor mij persoonlijk was ook het feit dat ik hem makkelijk met mijn fietszonnebril kan dragen. Het frame is dun genoeg zodat de zonnebril bovenop het frame kan rusten.

Hij is wel iets robuuster en minder fijn dan de AfterShokz Trekz Air die je als een echt lichgewicht kunt beschouwen. Maar wel een lichtgewicht dat minstens zo stabiel als de Trekz Titanium is. Met 39 gram kan je hem echter ook niet echt zwaar noemen. Ik vergat soms zelfs dat ik een hoofdtelefoon droeg.

AfterShokz Trekz Titanium Review: bescherming tegen zweet en regen

De bone conduction hoofdtelefoons van AfterShokz zijn nog steeds niet volledig waterdicht. Ik had dan ook een beetje schrik voor het gebruik van de Trekz Titanium op regenachtige dagen. De nanotechnologie coating werkt echter perfect. Zowel mijn vrouw als ik hebben de hoofdtelefoon zowel op natte als op intense trainingsdagen gebruikt. Nat en zweet hadden geen invloed op het geluid of op de werking. Bij zeer regenachtige dagen voelde je de koptelefoon wel soms een beetje verschuiven, maar dat is niet meer dan logisch volgens mij.

AfterShokz Trekz Titanium Review: de batterij

De levensduur van de batterij bedraagt volgens AfterShokz 6 uur en dat zou volgens mijn ervaringen wel ongeveer kunnen kloppen. Ik moet hem een keer of twee à drie per week opladen. De ‘Audrey Says’ functie van deze bone conduction koptelefoon vertelt je exact hoe het met je batterij gesteld is. Handig! Deze functie vertelt je trouwens ook wanneer de hoofdtelefoon aan staat, wanneer hij geconnecteerd is, …

AfterShokz Trekz Titanium Review: de prijs

De prijs van de AfterShokz Trekz Titanium schommelt tegenwoordig rond de 100 euro. Deze prijs is misschien iets duurder dan voor een klassieke hoofdtelefoon, maar een bone conduction hoofdtelefoon heeft dan ook heel wat voordelen. En met AfterShokz haal je het meest gerenommeerde bone conduction merk in huis. Voor ons het geld meer dan waard!

Voor die +/- 100 euro krijg je een opbergzakje, een oplader, een USB-kabel, hulpstukjes voor kleinere hoofden en oordoppen.

 

Aftershokz trekz titanium wat je krijgt
Aftershokz trekz titanium wat je krijgt

AfterShokz Trekz Titanium Review: Ons Besluit

De AfterShokz Trekz Titanium is dan misschien wel het kleine broertje van de AfterShokz Trekz Air, maar hij staat toch stevig zijn mannetje. Hij is iets robuuster en het geluid van de Trekz Air klinkt nog net iets beter, maar op de bone conduction hoofdtelefoon markt is dit een stevige nummer twee. Hij is zeer flexibel, bestand tegen regen en zweet en het geluid is behoorlijk. Bovendien werkte het beantwoorden van oproepen perfect. Over het algemeen een goede prestatie.

AfterShokz Trekz Titanium kopen

De AfterShokz Trekz Titanium kan je natuurlijk Beats and Bones kopen. Door onze nauwe samenwerking met AfterShokz kunnen wij deze hoofdtelefoon tegen de scherpste online prijs aanbieden.

Onze Winkel

Pluspunten AfterShokz Trekz Air

  • Oproepen aannemen en beantwoorden gaat zeer vlot.
  • Veiligheid door vrije oren
  • Audrey Says informeert je over verschillende statussen zoals de resterende levensduur van de batterij
  • Zeer stabiel op het hoofd en flexibel frame
  • Bestand tegen regen en zweet
  • Kwaliteit van het geluid is goed
  • Leverbaar in 4 verschillende kleuren

Minpunten AfterShokz Trekz Air

  • De on/off knop is soms moeilijk te bedienen met handschoenen
  • Het geluid is moeilijk te horen op luidruchtige plekken
  • Iets meer bass had leuk geweest
aftershokz trekz titanium kleuren
aftershokz trekz titanium kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *