Ski Gadgets: hoofdtelefoon skiën

ski gadgets bone conduction hoofdtelefoon

Om te gaan fietsen en joggen, wisten de AfterShokz bone conduction hoofdtelefoons, zowel de Trekz Air als de Trekz Titanium, ons al te overtuigen. Zelfs onder een fietshelm voelt de bone conduction koptelefoon comfortabel aan en dit zelfs bij langere ritten. Maar een skihelm is toch net iets anders. De skihelm sluit nog nauwer aan en ook de oren, bij mij toch, worden volledig bedekt. De combinatie skihelm –  koptelefoon klinkt dan ook niet als muziek in de oren, maar is dat wel zo? Met twee weken skiën voor de boeg, een week in het Oostenrijkse Ischgl en een week in het Franse La Plagne, leek het mij het ideale moment om de proef op de som te nemen. Zou de AfterShokz ook de perfecte hoofdtelefoon om te skiën zijn? Is dit een van de ski gadgets die je zeker in huis moet halen?

Hoofdtelefoon onder skihelm
Hoofdtelefoon onder skihelm

Hoofdtelefoon om te skiën: de AfterShokz proef op de som

Skiliefhebbers als we zijn, had ik al een tijdje naar dit moment uitgekeken. En vorige week was het dan zo ver. Skilatten gewaxt en geslepen, skibril tiptop in orde, nieuwe skioutfit en natuurlijk de nodige ski gadgets zoals de AfterShokz Trekz Air. Ik had toch mijn twijfels aangezien ik uit eigen ervaring weet dat hoofdtelefoons en skihelmen niet meteen de beste vriendjes zijn. Mijn vorige koptelefoons hielden het maximaal een uur uit… de druk op mijn hoofd was onhoudbaar. Toch wist de AfterShokz Trekz Air beengeleiding hoofdtelefoon mij weer aangenaam te verrassen. Volledig opgeladen wist hij mij de ganse dag van muziek te vergezellen, en dat was in dit geval toch een uur of 6 à 7 skiën. Echt last van de koude heeft de batterij dus niet. De muziek was helder en toch kon ik nog de gesprekken van mijn medeskiërs volgen. Op geen enkel moment voelde ik vervelende wrijving of een onaangename druk op mijn hoofd. De flexibiliteit van het frame van de Trekz Air draagt daar ongetwijfeld toe bij.

Het enige nadeel van deze ski gadgets

Zijn er dan geen nadelen bij deze koptelefoon skiën? Toch wel, bellen wordt namelijk een beetje moeilijk. Zoals het bij een goede review moet, onderwierpen we de bone conduction koptelefoon ook aan een telefoontest. Theoretisch gezien, is het mogelijk om een oproep aan te nemen. In mijn geval moest ik hiervoor wel mijn skihelm losmaken en vervolgens op het knopje aan de zijkant van de AfterShokz Trekz Air drukken. Handig? Niet echt. En ik kan me inbeelden dat het voor mensen met wanten helemaal moeilijk wordt. Bovendien moet je voor een echt gesprek ook even de helm afnemen aangezien de microfoon onder de helm gelegen is. Maar of we dit nu echt een nadeel kunnen noemen… dat ook niet echt. Nu hoorden we tenminste wanneer iemand ons belde en konden we meteen terugbellen. Zit je smartphone in je skipak dan ben je waarschijnlijk grandioos te laat. In dit opzicht is dit toch een nuttig ski gadget onder de ski gadgets.

Ski gadget of niet: onze conclusie

Net zoals bij het lopen en fietsen wist de AfterShokz Trekz Air ons aangenaam te verrassen. Voor ons is het de perfecte hoofdtelefoon om te skiën. De bone conduction technologie zorgt wederom voor mooi geluid en het horen van de omgeving. Op geen enkel moment voelde deze bone conduction koptelefoon onaangenaam aan en de batterij leed niet onder de koude. Oproepen aannemen en beantwoorden is iets moeilijker, maar we wisten wel meteen wanneer iemand ons belde. Voor ons de perfecte koptelefoon skiën.

De AfterShokz Trekz Air kopen

Wil je de AfterShokz Trekz Air kopen? Dan kan dit natuurlijk bij Beats and Bones! De AfterShokz Trekz Air en de AfterShokz Trekz Titanium zijn volgens onze bescheiden mening twee ski gadgets die je absoluut in huis moet halen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *