Fietsen met de AfterShokz Trekz Air

AfterShokz_Trekz_Air_fietsen

Daar ligt hij dan… de mythische Mont Ventoux, als een dikke puist in het bijna vlakke landschap van de Provence. Tijd om die steile met stenen en rotsen bedekte heuvel met de fiets te overwinnen. Vertrekken doen we vanuit Vaison la Romaine op een goede 30 kilometer van de voet van de Ventoux. Die 44 kilometer heen en terug naar Bedoin kunnen er ook nog wel bij. Tenslotte zijn we nu toch al enkele maanden aan het fietsen en moeten onze afgetrainde benen deze zware proef wel kunnen doorstaan. Maar met de Mont Ventoux weet je natuurlijk nooit… als de wind geen zin heeft om het spelletje mee te spelen. Tja, dan wordt het meer een lijdensweg dan een zondagswandeling. Naast een fiets ben ik natuurlijk ook gewapend met mijn bone conduction hoofdtelefoon de AfterShokz Trekz Air, mijn partner in cycling crime.

Muziek op de fiets, het maakt het naar boven fietsen toch een stukje aangenamer en dankzij bone conduction ook veiliger. Je oren blijven immers vrij. Check ook eens mijn blogartikel ‘wat is bone conduction?‘. De AfterShokz Trekz Air heeft bovendien het voordeel dat hij zweetbestendig is en bij temperaturen rond de 25 graden is-dat een geruststellende eigenschap. Zonder zweetdruppels de Ventoux oprijden…dat is immers een utopie.

Hoofdtelefoon fietshelm
Perfecte hoofdtelefoon in combinatie met een fietshelm

Fietsen met de AfterShokz Trekz Air

Fietsen met de AfterShokz Trekz Air is een ware verademing. Het is de eerste hoofdtelefoon die perfect onder mijn fietshelm past en die bovendien niet om de 5 tellen uit de oren valt. Om nog maar te zwijgen van de irritatie of jeuk aan de oren bij mijn vroegere klassieke hoofdtelefoons. Neen, mijn huidige hoofdtelefoon om te fietsen is een bone conduction hoofdtelefoon en mijn volgende zal dat ook zijn. Ik gebruik hem trouwens ook om te skiën en mijn vrouw om te hardlopen. Hierbij wisselen we regelmatig aangezien ook de AfterShokz Trekz Titanium en de Vidonn F1 een uitstekend draagcomfort hebben. En dit zowel bij het fietsen als bij het hardlopen.

Na een klein half uur bereiken we uiteindelijk vanuit Bedoin de top van de Mont Ventoux en bereiden we ons voor op de terugtocht. Er staat een ‘venijnig’ koud windje dus lange mouwen aan en zo snel mogelijk op zoek naar warmere, lees lagere, oorden. In een rotvaart razen we naar beneden en een kleine dik uur later bereiken we Vaison La Romaine opnieuw. We zijn tussen de 4 à 5 uur onderweg geweest de AfterShokz Trekz Air heeft het al die zonder problemen uitgehouden. Onlangs reed ik nog een tocht van 7 à 8 en zelfs dan heeft deze bone conduction hoofdtelefoon mij de ganse tijd bijgestaan. Een ware hoofdtelefoon aanrader voor iedere fervente fietser!

Bij Beats and Bones kan je de AfterShokz Trekz Air hier kopen.

 

Fietsen op de Mont Ventoux
Fietsen op de Mont Ventoux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *