Beste Kinder Koptelefoon

kinder koptelefoon

Een leven zonder muziek… we kunnen het ons amper voorstellen. We bewegen ons dagelijks voort op de tonen van muziek. Even rondkijken op straat of in de trein en de hoofdtelefoons passeren de revue alsof het zoete broodjes zijn. We willen ook graag onze kinderen met muziek in aanraking laten komen, maar dan wel op een veilige manier. Het aantal mensen met gehoorbeschadiging was immers nog nooit zo hoog dan nu. Om nog maar te zwijgen van de ongevallen en irritaties veroorzaakt door hoofdtelefoons omdat we de omgeving niet kunnen horen. Het zijn enkele van de zaken die je bij het kopen van een kinder koptelefoon ook in het achterhoofd moet houden. Ook wij gingen op zoek naar de beste kinder koptelefoon voor onze dochter van bijna 7 en kwamen op deze manier terecht bij een bone conduction koptelefoon van AfterShokz, volgens ons de beste kinder koptelefoon van het moment. We vertellen jullie graag waarom.

Dochter met Titanium Mini
Dochter met Titanium Mini

Waar moet een kinder koptelefoon aan voldoen?

Duurzaam, flexibel en spatwaterdicht

De allereerste vraag die we onzelf stelden toen we op zoek gingen naar een kinder koptelefoon voor onze kleine Finne was ‘Waar moet een kinder koptelefoon aan voldoen’? Eigenlijk zijn deze zaken voor iedereen hetzelfde en voor de hand liggend. Wie een kind of kinderen heeft, kiest allereerst best voor een duurzame en flexibele koptelefoon. Al bij het uitpakken van onze AfterShokz koptelefoon, de AfterShokz Trekz Titanium Mini, ontstond een gevecht tussen onze dochter en haar nichtje over wie het eerst mocht proberen. Gelukkig kan je deze hoofdtelefoon door het titanium frame in alle richtingen trekken en plooien. Ideaal… zeker omdat hij ook spatwaterdicht is.!

Veiligheid

Een tweede vereiste voor ons was de veiligheid. Onze dochter is binnenkort nog maar 7 en zal dus niet snel alleen op de fiets rondtoeren. Iets oudere kinderen en tieners doen dat echter wel. Met klassieke hoofdtelefoons of in-ear oortjes valt het omgevingsgeluid gewoon weg. Zo is er geen besef van andere verkeersgebruikers zoals wagens, motors of andere fietsers. Ook als je gewoon over straat wandelt trouwens is het altijd handig om de omgeving nog te kunnen horen. De Titanium Mini is een zogenaamde bone conduction hoofdtelefoon dus je oren blijven vrij. Voor ons was dan ook al snel duidelijk dat deze hoofdtelefoon de veiligste kinder koptelefoon op de markt is. Vrije oren betekent trouwens ook dat je kinderen niet kunnen beweren dat ze je niet gehoord hebben. Een leuk extraatje zonder meer J

Gezondheid

Tot slot was er nog het aspect ‘gezondheid’ dat onze keuze voor kinder koptelefoon beïnvloedde. Om de haverklap hoor je vandaag wel iemand die gehoorschade heeft opgelopen. Kapotte trommelvliezen, oorsuizingen, … Het directe harde geluid van een hoofdtelefoon die over de oren of nog slechter in de oren wordt gedragen, draagt daar natuurlijk toe bij. Met een bone conduction koptelefoon wordt dit enigszins beperkt en vermeden. We hebben dit zowel nagevraagd bij AfterShokz als bij een audioloog. In beide gevallen werd ons duidelijk gemaakt dat de kans op gehoorschade met de Trekz Titanium Mini inderdaad beperkter is. Het midden- en buitenoor worden overgeslagen waardoor daar al geen gehoorschade mogelijk is. Enkel het binnenoor loopt nog risico op gehoorschade. AfterShokz ontwikkelde haar kinder koptelefoon echter zo dat het volume nog steeds binnen de aanvaardbare limieten blijft. Zelfs in de hoogste stand. Het risico op gehoorschade is dankzij een bone conduction hoofdtelefoon dus een stuk lager, maar sensibilisering van je kind blijft wel nodig!

aFTERsHOKZ Trekz titanium mini kopen

Voorwaarden kinder koptelefoon

  • Duurzaam en flexibel: Het klinkt misschien herkenbaar, maar verwacht niet dat je hoofdtelefoon steeds netjes in de doos zal liggen. Regelmatig zal het toestel een vlucht maken of onzacht neerkomen. Ook een gevecht om de koptelefoon is niet uit te sluiten. Je wilt dus een duurzame en flexibele hoofdtelefoon!
  • Spatwaterdicht: Laten rondslingeren in de regen, een glas water dat per ongeluk over de hoofdtelefoon wordt geworpen. Met kinderen klinken deze situaties vertrouwd. Ga daarom voor een spatwaterdichte hoofdtelefoon.
  • Vrije oren: Vrije oren betekent de mogelijkheid om ook je omgeving te horen. Bijvoorbeeld op de fiets bijzonder veilig. Je hoort immers het aankomende verkeer. Ook leuk voor de ouders aangezien je niet de stem uit je lijf moet roepen om verstaanbaar te zijn.
  • Zo weinig mogelijk kans op gehoorschade: Ga voor een kinder koptelefoon met zo weinig mogelijk kans op gehoorschade. Het helemaal uitsluiten, zal niet mogelijk zijn. Met bijvoorbeeld een bone conduction hoofdtelefoon wordt het buiten- en middenoor toch al beschermd.

 

Wat is bone conduction

Bone conduction of beengeleiding is een technologie die al honderden jaren bestaat. Dankzij de wereld van de hoorapparaten vond bone conduction eind 20ste eeuw haar weg naar de hoofdtelefoons. Het was echter pas een paar jaar geleden dat ook de eerste commerciële bone conduction hoofdtelefoons op de markt kwamen. In deze sector is AfterShokz momenteel met voorsprong de marktleider.

Bij bone conduction bereikt het geluid je hersenen niet via de lucht, maar wel via de beenderen in je schedel. Bij hoofdtelefoons meestal via de kaakbeenderen. De hoofdtelefoon stuurt kleine vibraties doorheen de beenderen die door het binnenoor worden opgevangen en naar de hersenen worden gestuurd. Deze vibraties worden in de hersenen als geluid waargenomen. Dankzij bone conduction blijven de oren vrij. De vibraties zijn zo zacht dat ze amper worden gevoeld door dragers van bone conduction hoofdtelefoons.

wat is bone conduction
atershokz trekz titanium mini kleuren
atershokz trekz titanium mini kleuren

Onze keuze voor de AfterShokz Trekz Titanium Mini

Na een tijdje zoeken, kwamen we uiteindelijk bij de AfterShokz Trekz Titanium Mini uit. Zelf gebruikten we al langer de AfterShokz Trekz Air en Titanium om te sporten. Ik om te fietsen en mijn vrouw om te lopen, maar het bestaan van de Mini… dat hadden we even over het hoofd gezien. En ja we hebben ook de Disney hoofdtelefoons en hoofdtelefoons van Bart Smit en Blokker overwogen. En ook andere bone conduction merken. Maar steeds was er wel iets wat ons tegenstak. Waren het niet de lastige draden dan wel het feit dat de oren nog steeds bedekt waren. Met de AfterShokz Trekz Titanium Mini hebben we een kinder koptelefoon gevonden die eigenlijk aan al onze wensen voldoet. Onze dochter is er trouwens bijzonder trots op en heeft nu een kinder koptelefoon die net iets anders is dan de anderen!

Leuk: de AfterShokz Trekz Tianium Mini is verkrijgbaar in enkele flashy kleuren zoals fluoroze en helder blauw.

Handig: de hoofdtelefoon is volledig draadloos, heeft bluetooth en bevat twee interne microfonen waardoor ook een telefoongesprek perfect mogelijk is. Zo kan je kind zonder problemen skypen of met oma bellen wanneer je op reis bent.

aFTERsHOKZ Trekz titanium mini kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *