Koptelefoon voor Kinderen

Ons dochtertje is momenteel 7 jaar oud. Een schat van een meisje die zoals zovele kinderen elke dag weer nieuwe dingen ontdekt. Een van deze dingen is het bekijken en beluisteren van Youtube-filmpjes. We proberen het kijken zo beperkt mogelijk te houden, maar langs de andere kant willen we haar de technologische evolutie niet onthouden. Filmpjes kijken en muziek horen, zijn haar dada. En wie zijn wij om haar te verbieden om naar filmpjes van bijvoorbeeld The Voice For Kids te kijken. Bij het bekijken van deze filmpjes maakt ze momenteel gebruik van een bone conduction koptelefoon. Het gaat hierbij om de roze Trekz Titanium mini. Deze koptelefoon voor kinderen is volgens ons met voorsprong de beste kinderkoptelefoon. Het was even zoeken naar en zelfs testen van verschillende koptelefoons, maar deze koptelefoon voor kinderen is duidelijk onze nummer 1. We leggen je graag uit waarom.

Perfecte koptelefoon voor kinderen
Perfecte koptelefoon voor kinderen

Waar een koptelefoon voor kinderen moet aan voldoen

Als je op zoek gaat naar een koptelefoon voor kinderen zijn er een aantal zaken waar deze koptelefoon aan moet voldoen. In ieder geval voor ons toch. We wilden immers de risico’s voor onze kleine meid zoveel mogelijk beperken. Laten we daarom even onze voorwaarden voor een kinder koptelefoon overlopen:

  • Vrije oren: De AfterShokz Trekz Titanium Mini is een zogenaamde bone conduction koptelefoon. Bij bone conduction draait het allemaal om het vrij houden van de oren terwijl je naar muziek luistert. Voor wie deze technologie van beengeleiding of bone conduction niet kent, klinkt het misschien vreemd. Toch is het iets wat al enkele honderden jaren geleden werd ontdekt. Beethoven maakte onder andere gebruik van bone conduction om toch naar zijn composities te kunnen luisteren. Bij bone conduction worden kleine vibraties via de beenderen in je schedel naar het binnenoor gestuurd. Deze vibraties worden dan in de hersenen naar geluid omgezet. Bij bone conduction koptelefoons zien we vaak dat de kaakbeenderen worden gebruikt. De eigenlijke transmitter bevindt zicht bij de koptelefoon dus voor de oren, waardoor de oren vrij blijven. Het is een unieke ervaring, maar wel een uiterst veilige ervaring. We vinden dit aspect ook bij een koptelefoon voor kinderen belangrijk omdat ze zich zo bewust blijven van hun omgeving. Zo kan onze dochter tijdens het fietsen of wandelen nog steeds omstaanders / verkeer horen. Bijkomend is het als ouder handig dat ze ook nog je instructies kunnen horen en je niet de keel schor moet roepen ?
  • Stevig, flexibel en spatwaterdicht: Bij een koptelefoon voor kinderen ga je maar beter voor een stevig en flexibel exemplaar… en spatwaterdicht als het kan ook nog. Deze troeven heeft de AfterShokz Trekz Titanium Mini allemaal. Je kan hem in alle mogelijke richtingen draaien en keren. Laten vallen… geen probleem. En ook regen of wat water doen deze bone conduction koptelefoon niets. Ideaal voor kinderen dus. Het zou niet de eerste maal zijn dat er een gevecht om de koptelefoon uitbreekt of dat er een glas water over het toestel wordt gestoten.
  • Draadloos: onze vorige kinder koptelefoon was er eentje met een draad. Niet echt handig mij dunkt. Onze DVD-speler of tabel vloog weleens tegen de grond door het trekken aan de kabel. Bovendien zat het ding ook vaak in de knoop. Neen, geef ons bij een koptelefoon voor kinderen dan maar een draadloze koptelefoon. De AterShokz Trekz Titanium Mini is een bluetooth koptelefoon voor kinderen. We hebben nu al een tijdje een paar AfterShokz koptelefoons en de Bluetooth-verbinding werkt uitstekend! Theoretisch gezien zelfs tot op 10 meter afstand.
  • Minste kans op gehoorschade: Last but zeker not least is het geluidaspect. Er bestond en bestaat bij ons nog steeds de vrees dat een te hoog volume gehoorschade kan veroorzaken. Iets wat je liever niet bij je kind ziet natuurlijk. Ook om deze reden kozen we bewust voor deze koptelefoon voor kinderen. Zoals al aangegeven gaat het geluid bij bone conduction meteen naar je binnenoor. Het buiten- en middenoor worden dus overgeslagen. Op deze manier blijven deze lichaamsdelen al buiten gevaar. Er bestaat nog wel een kans op schade aan het binnenoor, maar door de afstand is deze kans klein. Ondanks de kleinere kans op gehoorschade blijft het advies echter steeds… pas op met het volume!
AfterShokz Trekz Titanium Mini kinder koptelefoon
AfterShokz Trekz Titanium Mini kinder koptelefoon

Onze keuze voor de AfterShokz Trekz Titanium Mini als kinder koptelefoon

Omdat de AfterShokz Trekz Titanium Mini aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet is het voor ons de uitgelezen koptelefoon voor kinderen. Onze dochter gebruikt de hoofdtelefoon nu een aantal maanden. Ze vindt het ook leuk dat ze dezelfde hoofdtelefoon als mama en papa kan dragen en dat hij net iets anders dan de anderen is. Inderdaad, ook wij hebben een bone conduction koptelefoon… namelijk de AfterShokz Trekz Air en de AfterShokz Trekz Titanium. Meer info over de Titanium vind je hier en over de Air hier.

atershokz trekz titanium mini kleuren
atershokz trekz titanium mini kleuren

De AfterShokz Trekz Titanium Mini kan je bij www.beatsandbones.com kopen. Als eigenaars van deze webshop zijn we pas met de verkoop begonnen, na twee jaar van proberen en testen. Hierbij hebben we niet alleen de bone conduction modellen van AfterShokz, maar ook van bijvoorbeeld Vidonn, SportPursuit,… getest. Qua kwaliteit komen deze koptelefoons echter niet in de buurt. En aangezien we je enkel het beste willen aanbieden, bieden we daarom de AfterShokz modellen aan. Het grote voordeel is dat we ook weten waarover we spreken en je altijd met ons contact kunt opnemen. Dit kan telefonisch, via chat of via het contactformulier. Vragen staat vrij!

De bijzondere eigenschappen van bone conduction

Wat is bone conduction

Bone conduction of beengeleiding is een technologie die al honderden jaren bestaat. Dankzij de wereld van de hoorapparaten vond bone conduction eind 20ste eeuw haar weg naar de hoofdtelefoons. Het was echter pas een paar jaar geleden dat ook de eerste commerciële bone conduction hoofdtelefoons op de markt kwamen. In deze sector is AfterShokz momenteel met voorsprong de marktleider.

Bij bone conduction bereikt het geluid je hersenen niet via de lucht, maar wel via de beenderen in je schedel. Bij hoofdtelefoons meestal via de kaakbeenderen. De hoofdtelefoon stuurt kleine vibraties doorheen de beenderen die door het binnenoor worden opgevangen en naar de hersenen worden gestuurd. Deze vibraties worden in de hersenen als geluid waargenomen. Dankzij bone conduction blijven de oren vrij. De vibraties zijn zo zacht dat ze amper worden gevoeld door dragers van bone conduction hoofdtelefoons.

wat is bone conduction
Onze Winkel