Koptelefoon kinderen

Onze dochter wordt nu bijna 7 en dan was het onlangs tijd voor haar eigen koptelefoon. Een moeilijke en niet zo vanzelfsprekende keuze echter want er zijn toch een aantal zaken waar je best rekening mee houdt. Een koptelefoon kinderen moet immers aan een aantal vereisten beantwoorden. In ons geval dan toch. Zo gingen we op zoek naar een hoofdtelefoon die tegen een stootje kon, die flexibel was en die bovendien zo veilig en gezond mogelijk was. In deze tijden van gehoorschade wil je immers niet dat je kind al van kleins af aan met oorsuizingen te kampen krijgt. Met deze zaken in ons achterhoofd begon onze zoektocht op het wereldwijde web. Uiteindelijk vonden we met de Trekz Titanium Mini een koptelefoon kinderen die voor ons de beste kinder koptelefoon is. We leggen je graag uit waarom.

Koptelefoon Kinderen
Koptelefoon Kinderen

Belangrijke eigenschappen van een koptelefoon kinderen

Voor we wat meer uitleg over de Trekz Titanium Mini geven, zetten we even de belangrijkste eigenschappen van een koptelefoon kinderen op een rijtje.

  • Duurzaam, flexibel en bij voorkeur ook spatwaterdicht: Wie kinderen heeft weet dat kindertoestellen best tegen een stootje moeten kunnen. Het zou niet de eerste maal zijn dat iets tegen de grond gaat of door het huis vliegt. Om nog maar te zwijgen over ware gevechten om wie het eerst mag. Vereiste nummer 1 was voor ons dus duidelijk een stevige maar flexibele en bij voorkeur spatwaterdichte koptelefoon kinderen.
  • Gezond: Belangrijk voor je kleine spruit is natuurlijk ook de gezondheid. Onder gezondheid verstaan we in dit geval veilig voor de oren. Bij een over ear of in ear hoofdtelefoon wordt het geluid rechtstreeks in het oor gepompt. Bij een hoog volume kan dit tot aanzienlijke gehoorschade leiden. En dit van zowel het buiten- als midden- en binnenoor. Schade volledig uitsluiten, is waarschijnlijk onmogelijk. Het vraagt immers ook sensibilisering van je kind. Hem of haar vertellen over wat een hoog volume kan teweegbrengen, is een absolute noodzaak. Toch bestaan er naast de klassieke hoofdtelefoons ook bone conduction hoofdtelefoons. Aangezien ze het buiten- en middenoor al overslaan, beperken ze op deze manier wel de kans op gehoorschade.
  • Veilig: Een volgende zeer belangrijk aspect is veiligheid. Met kinderen die regelmatig de fiets nemen of al wandelend/lopend de straten trotseren, is veiligheid zeer belangrijk. Ook hier hebben bone conduction hoofdtelefoons een duidelijk voordeel. Bij deze hoofdtelefoons blijven de oren immers vrij. Je kind kan dus de omgeving blijven horen. Op deze manier horen ze aankomende wagen, andere fietsers, voetgangers, etc. Bovendien kunnen je kinderen nu ook niet meer beweren dat ze je niet gehoord hebben ?
beste koptelefoon kinderen
beste koptelefoon kinderen

Onze keuze voor de AfterShokz Trekz Titanium Mini

Gepakt en gezakt met de voorwaarden voor de ideale koptelefoon kinderen gingen we online op pad. Op deze manier kwamen we al gauw bij de AfterShokz Trekz Titanium Mini uit. Het grappige wil dat we zelf al een AfterShokz Trekz Titanium en zelfs Air hebben om te sporten. Ik om te wandelen en fietsen en zij om te hardlopen. We hebben nooit een betere hoofdtelefoon gehad, maar hadden nooit stilgestaan bij de Mini. Maar het bedrijf AfterShokz bracht inderdaad ook een miniversie op de markt. Speciaal omdat de bijzondere eigenschappen ook ideaal zijn voor kinderen en tieners. Dat we kwaliteit gingen kopen dat wisten we dus wel! Ondertussen loopt onze kleine spruit al enkele dagen met haar roze AfterShokz Trekz Titanium Mini rond. En dat ze blij is… dat is een understatement.

Leuk extraatje: de hoofdtelefoon is volledig draadloos, heeft bluetooth en bevat twee interne microfonen waardoor ook een telefoongesprek perfect mogelijk is. Zo kan je kind zonder problemen skypen of met oma bellen wanneer je op reis bent.

Dochter met Titanium Mini
Dochter met Titanium Mini

Wil je trouwens meer weten over de versies voor volwassenen dan verwijzen we je graag naar onze AfterShokz Trekz Titanium en AfterShokz Trekz Air review. Deze bone conduction hoofdtelefoons zijn ideaal voor de actieve man of vrouw die gezwind, trendy en veilig door het leven wilt gaan.

De bijzondere eigenschappen van bone conduction

Wat is bone conduction

Bone conduction of beengeleiding is een technologie die al honderden jaren bestaat. Dankzij de wereld van de hoorapparaten vond bone conduction eind 20ste eeuw haar weg naar de hoofdtelefoons. Het was echter pas een paar jaar geleden dat ook de eerste commerciële bone conduction hoofdtelefoons op de markt kwamen. In deze sector is AfterShokz momenteel met voorsprong de marktleider.

Bij bone conduction bereikt het geluid je hersenen niet via de lucht, maar wel via de beenderen in je schedel. Bij hoofdtelefoons meestal via de kaakbeenderen. De hoofdtelefoon stuurt kleine vibraties doorheen de beenderen die door het binnenoor worden opgevangen en naar de hersenen worden gestuurd. Deze vibraties worden in de hersenen als geluid waargenomen. Dankzij bone conduction blijven de oren vrij. De vibraties zijn zo zacht dat ze amper worden gevoeld door dragers van bone conduction hoofdtelefoons.

wat is bone conduction
Onze Winkel