Beengeleiding Hoofdtelefoon

Beengeleiding…doet deze term een belletje rinkelen? Niet direct? Misschien doet bone conduction dat dan wel. Beengeleiding en bone conduction zijn namelijk synoniemen voor een innovatieve technologie die al lang bestaat maar die nu pas aan een sterke groei bezig is. Het bekendste voorbeeld van deze technologie is zonder twijfel de beengeleiding hoofdtelefoon. Wij hebben momenteel twee van deze beengeleiding hoofdtelefoons in ons bezit en we kunnen ze niet meer missen. Ze geven ons heel wat voordelen die we niet hadden of nog steeds niet hebben bij klassieke hoofdtelefoons. Maar voor we onze favoriete bone conduction hoofdtelefoons voorstellen, is het misschien nuttig om kort even de voordelen te overlopen. Daarnaast verwijs ik je ook graag door naar een van onze artikels die je meer vertellen over de beengeleiding technologie zelf.

De voordelen van een beengeleiding hoofdtelefoon

  • No mess, no stress. De beengeleiding hoofdtelefoon die wij in ons bezit hebben, is bovendien een draadloze bluetooth koptelefoon. En dat betekent natuurlijk geen draden of kabels die in de war kunnen raken.
  • Je oren blijven vrij. Het grote voordeel en het belangrijkste kenmerk van de beengeleiding hoofdtelefoon is dat de oren vrij blijven doordat het geluid door je kaakbeenderen wordt gestuurd. Hierdoor kan je naar muziek luisteren en tegelijkertijd je omgeving horen of met vrienden praten. Perfect vinden wij tijdens het fietsen of joggen.
  • Telefoongespreken voeren. Onze beengeleiding hoofdtelefoon beschikt over ingebouwde microfoons die het omgevingsgeluid wegfilteren waardoor deze bluetooth koptelefoon ideaal is om telefoongesprekken te voeren.
Beengeleiding Hoofdtelefoon
Beengeleiding Hoofdtelefoon

Wat is beengeleiding ?

Wil je meer te weten komen over de technologie achter beengeleiding?

Wat is bone conduction

Bone conduction of beengeleiding is een technologie die al honderden jaren bestaat. Dankzij de wereld van de hoorapparaten vond bone conduction eind 20ste eeuw haar weg naar de hoofdtelefoons. Het was echter pas een paar jaar geleden dat ook de eerste commerciële bone conduction hoofdtelefoons op de markt kwamen. In deze sector is AfterShokz momenteel met voorsprong de marktleider.

Bij bone conduction bereikt het geluid je hersenen niet via de lucht, maar wel via de beenderen in je schedel. Bij hoofdtelefoons meestal via de kaakbeenderen. De hoofdtelefoon stuurt kleine vibraties doorheen de beenderen die door het binnenoor worden opgevangen en naar de hersenen worden gestuurd. Deze vibraties worden in de hersenen als geluid waargenomen. Dankzij bone conduction blijven de oren vrij. De vibraties zijn zo zacht dat ze amper worden gevoeld door dragers van bone conduction hoofdtelefoons.

wat is bone conduction

Onze favoriete beengeleiding hoofdtelefoon

Tot op heden hebben we al verschillende beengeleiding hoofdtelefoons uitgetest en daaruit is gebleken dat de AfterShokz Trekz Air momenteel de beste papieren heeft. De AfterShokz Trekz Titanium is daarbij een mooie en sterke tweede. Lees onze uitgebreide reviews hieronder:

Beengeleiding hoofdtelefoon kopen

Een beengeleiding hoofdtelefoon kopen doe je best bij www.beatsandbones.com; dé speciaalzaak als het op bone conduction producten aankomt. De webshop is in handen van Wim & Ellen. Na bijna 2 jaar van intensie testen, besloten ze dat het tijd was om ook de rest van de wereld met deze mooie technologie in aanraking te laten komen. Uit het testen, bleek ook dat AfterShokz met voorsprong de beste bone conduction hoofdtelefoons van het moment heeft. Net daarom dat je ook deze hoofdtelefoons in hun webshop zult terugvinden. Want enkel het beste is goed genoeg. Via onderstaande flipbook kom je meteen in de webshop terecht.