Koptelefoon kind

Met zelf een dochter van bijna 7 weten we perfect hoe moeilijk het is om een gepaste koptelefoon kind te vinden. Je wilt immers niet dat ze al op jonge leeftijd met gehoorschade te maken krijgt. Bovendien kan de hoofdtelefoon best tegen een stootje en als het mogelijk is, kan hij maar best veilig zijn ook. Oh ja, en het zou leuk zijn, mochten we er nog mee kunnen bellen ook. Klinkt te veel gevraagd, niet? Dat dachten we ook. Toch gingen we volle goede moed op zoek en kwamen we bij een unieke kinder koptelefoon terecht. Eentje die opmerkelijk genoeg aan al onze wensen wist te beantwoorden. En zelfs nog meer kon dan verwacht. We stellen jullie graag de AfterShokz Trekz Titanium Mini voor. En we vertellen jullie natuurlijk ook waarom deze koptelefoon kind onze voorkeur geniet.

koptelefoon kind
koptelefoon kind

Wat zoek je in een koptelefoon kind?

Het is een vraag die we ons allemaal wel stellen. En hoewel deze vraag voor iedereen misschien verschillende antwoorden heeft, zoeken we toch standaard een aantal basiszaken. Om je een handje te helpen, zetten we graag onze eisen voor een kinder koptelefoon op een rijtje.

Stevig maar toch flexibel: Draai of keer het hoe je het wilt, een koptelefoon kind moet tegen een stootje kunnen. Hier is het kleinood al verschillende malen op de grond gevallen. Komt er iemand op bezoek, dan wordt er weleens aan de hoofdtelefoon getrokken. En een glas water heeft de koptelefoon ook al moeten trotseren. Dus stevig toch flexibel en als het kan spatwaterdicht.

Veilig en gezond: Nu onze dochter goed begint te fietsen, is het belangrijk dat ze ook haar omgeving kan horen. De meeste koptelefoons bedekken de oren en dan is dit natuurlijk uitgesloten. Toch weet onze hoofdtelefoon ook hier raad mee. Het verkeer horen, de ouders horen en tegelijkertijd naar muziek luisteren… het kan. Naast veiligheid is er natuurlijk ook gezondheid. Decibels die rechtstreeks in het oor worden gepompt kunnen heel wat schade veroorzaken. Zelfs met geluidsbegrenzers op sommige kinder koptelefoons is gehoorschade niet uit te sluiten. Natuurlijk vermindert de kans hierbij wel aanzienlijk. Dit geldt ook voor zogenaamde bone conduction hoofdtelefoons zoals de AfterShokz Trekz Titanium Mini. Prioriteit nummer 1 is en blijft dus bij eender welke hoofdtelefoon om je kind duidelijk te maken dan een te hoog volume schadelijk is. Wil je de kans op schade beperken, ga dan voor bijvoorbeeld een bone conduction hoofdtelefoon.

Draadloos: Met draden is het altijd een geknoei. Dat is bij koptelefoons voor volwassenen zo en dat is ook bij een koptelefoon kind zo. Hoe vaak moeten we niet alle kabels uit elkaar halen voor we hem kunnen gebruiken. Neen, als het even kan… geen draden meer.

Bluetooth en ingebouwde microfoons: Voor ons was dit ook een vereiste omdat er op vakantie vaak naar oma en opa gebeld wordt. Op heel wat kinder hoofdtelefoons is dit echter niet mogelijk. Toch vonden we deze optie ook in onze hoofdtelefoon. Dat is wat we een leuk en onverwacht extraatje noemen.

Dochter met Titanium Mini
Dochter met Titanium Mini

Onze keuze voor de AfterShokz Trekz Titanium Mini

Met ons lijstje aan voorwaarden in de hand gingen we online op zoek. We gingen daarnaast te raden bij wat vrienden en familie ook. De Frozen en K3 hoofdtelefoons passeerden de revue, maar ze waren niet echt wat we zochten. Na een tijdje vroegen we ons af of AfterShokz geen koptelefoon kind had. Zelf hebben we twee AfterShokz hoofdtelefoons, zogenaamde bone conduction hoofdtelefoons. Mijn vrouw heeft de Trekz Air om mee te gaan hardlopen en joggen. Ikzelf gebruik zowel de Air als de Titanium voor volwassenen om te gaan fietsen en skiën. Dat AfterShokz een miniversie heeft, wisten we echter niet. Tot we eens op hun website gingen kijken; Omdat we met de Trekz en de Titanium de beste hoofdtelefoons ooit in huis hadden gehaald, was de keuze snel gemaakt.

We gingen voor de AfterShokz Trekz Titanium Mini. Een bone conduction hoofdtelefoon die veilig, flexibel, draadloos en duurzaam is en waar je ook mee kunt bellen dankzij de ingebouwde microfoons. Doordat bone conduction de oren vrijhoudt gaat het geluid meteen naar het binnenoor. Schade aan buiten- en middenoor kan je dus al niet oplopen. Omdat bone conduction of beengeleiding je misschien onbekend in de oren klinkt, vertellen we je graag wat bone conduction precies is.

beste koptelefoon kind
beste koptelefoon kind

De bijzondere eigenschappen van bone conduction

Wat is bone conduction

Bone conduction of beengeleiding is een technologie die al honderden jaren bestaat. Dankzij de wereld van de hoorapparaten vond bone conduction eind 20ste eeuw haar weg naar de hoofdtelefoons. Het was echter pas een paar jaar geleden dat ook de eerste commerciële bone conduction hoofdtelefoons op de markt kwamen. In deze sector is AfterShokz momenteel met voorsprong de marktleider.

Bij bone conduction bereikt het geluid je hersenen niet via de lucht, maar wel via de beenderen in je schedel. Bij hoofdtelefoons meestal via de kaakbeenderen. De hoofdtelefoon stuurt kleine vibraties doorheen de beenderen die door het binnenoor worden opgevangen en naar de hersenen worden gestuurd. Deze vibraties worden in de hersenen als geluid waargenomen. Dankzij bone conduction blijven de oren vrij. De vibraties zijn zo zacht dat ze amper worden gevoeld door dragers van bone conduction hoofdtelefoons.

wat is bone conduction
Onze Winkel