Beste hoofdtelefoon hardlopen

Hardlopen gaat net dat tikkeltje beter op muziek. Zeker als de beats het ritme van je looppas bepalen. Muziek luisteren tijdens het hardlopen is echter geen vanzelfsprekendheid. Hoe vaak zitten we niet te knoeien met de oortjes of is de wirwar van draden een echte hel. Om nog maar te zwijgen van de irritatie die ontstaat door de combinatie zweet en in ear oordopjes. Neen, onze volgende hoofdtelefoon zou sowieso met deze zaken rekening moeten houden. Wij gingen op zoek naar de beste hoofdtelefoon hardlopen en kwamen zo in aanraking met de AfterShokz Trekz Air. We nemen jullie graag mee in onze zoektocht.

beste hoofdtelefoon hardlopen
beste hoofdtelefoon hardlopen

Bone conduction hoofdtelefoon reviews

Al wie weleens een keertje gaat hardlopen, is zeker vertrouwd met de irritaties die dit met zich meebrengt. Hoe vaak hebben we al niet gedacht ‘muziek luisteren is wel leuk, maar die oortjes in mijn oor had ik liever niet gehad’. Of hoe vaak hebben we niet in de knoei gezeten met de draden. Ook irritaties door wrijving zijn niet uit te sluiten en het horen van het omringende verkeer al helemaal niet. Of toch wel?

Inderdaad, er bestaat een oplossing voor deze problemen die van de AfterShokz Trekz Air de beste hoofdtelefoon hardlopen maakt. De AfterShokz Trekz Air is een zogenaamde bone conduction hoofdtelefoon van het merk AfterShokz. Op dit moment is het zelfs met voorsprong de beste bone conduction hoofdtelefoon op de markt. En we spreken uit ondervinding aangezien we verschillende andere merken persoonlijk hebben getest. Van AfterShokz over Vidonn tot de LF19 en Damson Headbones. Geen enkele bone conduction of beengeleiding hoofdtelefoon kan de AfterShokz Trekz Air evenaren.

Onze Winkel

Wat is bone conduction precies?

De keuze voor de AfterShokz Trekz Air als de beste hoofdtelefoon hardlopen kwam er natuurlijk niet zomaar. Het was een zoektocht die ons in eerste instantie naar de klassieke draadloze hoofdtelefoons en in ear oordopjes leidde. Toch was dit niet wat we zochten. We bleven met eerdergenoemde problemen kampen. Tot we op een Amerikaanse tech website iets lazen over de AfterShokz Trekz Air en de AfterShokz Trekz Titanium. Meteen de eerste maal dat we met de bone conduction technologie in aanraking kwamen.

Bone conduction op zich is een technologie die al honderden jaren bestaat. Het is echter pas in de eerste helft van de 20ste eeuw dat de technologie haar weg binnen de wereld van de hoorapparaten vond. Eind 20ste eeuw dan werden de eerste bone conduction hoofdtelefoons voor militaire doeleinden ontwikkeld. En nog eens 20 jaar later kwamen de eerste commerciële bone conduction hoofdtelefoons op de markt. In deze sector zijn de AfterShokz Trekz Air en AfterShokz Trekz Titanium momenteel met voorsprong de beste bone conduction hoofdtelefoons.

Bij bone conduction verloopt de flow van het geluid niet via de lucht, maar wel via de beenderen. De oren blijven hierdoor vrij, wat heel wat voordelen oplevert. De hoofdtelefoon verstuurt vibraties doorheen de schedel (in dit geval het kaakbeen) en deze gaan meteen naar het binnenoor. Het binnenoor stuurt ze door naar de hersenen waar ze als geluid herkend worden.

wat is bone conduction
wat is bone conduction

De voordelen van de AfterShokz Trekz Air als beste hoofdtelefoon hardlopen

De AfterShokz Trekz Air kiezen we niet zomaar als de beste hoofdtelefoon hardlopen. We zetten graag enkele voordelen op een rijtje die we belangrijk vinden bij het hardlopen (of het nu lopen, joggen of trail runnen is).

  • De oren blijven vrij. Voor ons is dit het belangrijkste voordeel en wel om twee redenen. Allereerst omdat het de veiligheid bevordert. Je luister naar muziek terwijl je ook aankomende fietsers of auto’s kunt horen. Een veilig gevoel dat je zonder twijfel zult koesteren. De oren vrij betekent ook geen earplugs of oortjes in je oor. Oortjes drukken vaak onaangenaam of veroorzaken irritatie. Om nog maar te zwijgen van oortjes die uitvallen. Daar heb je met een bone conduction hoofdtelefoon geen last van.
  • Geen draden. De Trezk Air is ook een Bluetooth hoofdtelefoon. Dit betekent geen geknoei met draden. We herinneren ons nog onze vorige hoofdtelefoon met een wirwar van draden. Of draden die de oortjes uit je oren trekken. Niet echt wat we willen tijdens het hardlopen. Met deze bone conduction Bluetooth hoofdtelefoon is dit verleden tijd. We hebben onze Air nu meer dan een jaar en hebben nog nooit problemen gehad met de bluetooth verbinding.
  • Mogelijkheid tot bellen. Het is ook de eerste maal dat we bone conduction hoofdtelefoon gebruiken waarmee je kunt telefoneren. Via een simpele druk op een knop neem je een inkomende oproep op. Dankzij een speciale filter wordt het omgevingsgeluid gefilterd en klinkt je stem zeer helder aan de andere kant van de lijn.

Leuke extra weetjes:

We hebben de AfterShokz Trekz Air ondertussen ook uitvoerig getest tijdens het fietsen, skiën, wandelen en andere activiteiten. Steeds wist hij onze verwachtingen in te lossen. Zelfs bij iets ruwere activiteiten zoals het mountainbiken bleef de Air te allen tijde stabiel en stevig.

Hoofdtelefoon om te fietsen
Hoofdtelefoon om te fietsen